Det er NSB-selskapet Rom eiendom som bygger det nye næringsbygget på Trondheim sentralstasjon.

Det såkalte Trapphuset skal stå ferdig våren 2016, og vil inneholde både butikk- og kontorlokaler, i tillegg til servering.

Serveringen skal røktes av det nyetablerte trondheimskonseptet Røft Rôtisseri.

Røft, men koselig

- Tanken er at vi skal ha røff mat og litt røft interiør. Det blir ingen hvitduks-restaurant, men et sted der folk på farten kan komme innom - for en kaffekopp, en lunsj eller en hel middag. Innredningen vil gjenspeile de gamle arbeidsmiljøene på Brattøra, med røft, gammelt materiale og rustede bolter. Men det blir ikke så røft at det ikke går an å kose seg der.

Det sier Steinar Hyll, som sammen med Stig Riber står bak restuarantkonseptet. Gjennom Nitu Management driver de to allerede Tregården og San Sebastian i Trondheim. De var også involvert i Noora café og grill på Sirkus Shopping, men dette stedet gikk konkurs.

Hyll har imidlertid stor tro på restaurantdrift ved trafikknutepunktet på Brattøra.

Nå kan du følge Økonomiadressa på Facebook. Hvis du trykker «liker» på siden, vil du få jevnlige oppdateringer på de største økonominyhetene fra Midt-Norge.

Erfaring fra Egon

- Det er estimert at over seks millioner mennesker beveger seg på dette området i løpet av et år. Alle som skal reise med tog, buss, hurtigruta, båt eller cruiseskip beveger seg her. Og alle som går tur langs den nye promenaden krysser trappa og kommer ned her. I tillegg har vi Pirbadet og Rockheim, samt alle de menneskene som jobber i området, sier Hyll.

Han har tidligere jobbet 23 år i Norrein-gruppen, som eier og driver de kommersielt suksessrike Egon-restaurantene. De siste ti årene var Hyll daglig leder for drift av Egon-restaurantene i Norge.

I 2012 åpnet han tapas-restauranten San Sebastian på Torvet og Solsiden, og har siden tatt over Tregården restaurant og selskapslokaler på Persaunet. Virksomhetene har hatt en bruttoomsetning på rundt 50 millioner kroner i år, forteller han.

Her kan du lese smakspolitiets dom over måltidet på San Sebastian etter åpningen i 2012.

Inspirasjon fra EPA

- Nå har vi laget tre forskjellige konsepter på tre år. Vi begynner å få erfaring i å bygge konsepter. For Røft Rôtisseri har vi blant annet jobbet med interiørdesignere. Det har kommet mange gode restauranter i Trondheim den siste tiden. Men Røft vil ha noe helt nytt, nemlig to store rôtisseri-griller, som vil være synlige når man kommer inn, sier Hyll.

I den ene grillen skal det stekes kylling, og i den andre vil de forsøke ulike varianter av svinekjøtt. Menyen skal for øvrig bestå av salater, quesedillas og sandwicher, der alle retter skal ha vegetariske alternativer, forteller han.

- Det er lenge siden du så en rôtisseri-grill i Trondheim. Jeg husker de hadde nygrillet kylling på EPA. Vår kylling skal leveres fersk fra Ytterøy-kylling én gang i uka, sier Hyll.

4500 kvadratmeter

Planlagt åpning er i april-mai til neste år. Selve bygget Trapphuset står mer eller mindre ferdig, men innredningen begynner først på nyåret.

Trapphuset vil totalt være på cirka 4500 kvadratmeter. Bygget blir på fire etasjer, hvor tredje plan vil få direkte adkomst fra Sjøgangen, altså trappen fra stasjonsområdet over mot piren.

Her kan du lese mer om hvordan «Midt-Norges viktigste knutepunkt» blir når alt står ferdig.