Odd Reitan og selskapet hans E.C. Dahls Eiendom kjøper hele Britannia Hotel fra Thon Hotellbygg.

Reitan og Thon har eid hotellet sammen siden september i fjor. Thon har hatt ansvaret for drift. Men nå sier Reitan opp drifstavtalen med Thon.

Dermed mister 160-200 ansatte ved hotellet jobben 1. juli neste år, opplyser hovedtillitsvalgt Kirsten Renaa overfor Adresseavisen.

«Kom som et sjokk»

- Det kom som et sjokk på alle sammen. Det er helt tragisk at det går an å gjøre noe sånt. Reitan har kjøpt ut Thon, og har sagt opp Thon som driftsselskap. Vi ansatte står uten jobb fra 1. juli. Det gjelder 160-200 ansatte, sier Renaa.

Hun ble oppringt og innkalt til møte ved hotellet mandag morgen. Klokken 14 ble det holdt allmøte for alle ansatte. Her ble de informert om at de blir oppsagt, forteller Renaa, som har vært ved hotellet siden 1973.

Reitan har varslet at han vil stenge hotellet for å pusse det opp i 15-18 måneder fra neste sommer.

- Det har ligget i kortene at Britannia skulle pusses opp. Det har ikke vært noen hemmelighet. Men at det skulle bli såpass drastisk, det hadde vi ikke trodd, sier Renaa.

Hun sier at det er flere av de ansatte ved hotellet som har tilbrakt hele arbeidslivet på Britannia.

Ikke hørt fra Reitan

- Og det er en god del på 50 år og eldre som jobber her, sier Renaa.

- Har Reitan vært i kontakt med dere?

- Nei. Når alle slutter, blir det mye historie som går tapt.

- Hva har Thon sagt til dere?

- De har lovt at dersom det finnes andre stillinger i Trondheim, så skal Britannia-ansatte prioriteres. Men det er ikke så mange andre Thon-bedrifter i Trondheim, sier Renaa.

Hun har nå innkalt til klubbstyremøte, hvor de tillitsvalgte skal diskutere hvordan de vil håndtere saken videre. Fellesforbundet vil bistå i prosessen.

Det har foreløpig ikke lykkes Adresseavisen å få kontakt med hotelldirektør Arne Marius Berg mandag ettermiddag.

Vurderer egen drift

Da han kjøpte seg inn i hotellet i fjor, uttalte Reitan at han ikke var på vei inn i hotelldrift. Nå holder E.C. Dahls Eiendom det åpent om hvordan driften av Britannia blir etter oppussingen.

- Vi har ikke bestemt ennå hvordan det blir, men det kan godt tenkes at vi skal stå for driften selv, sier Høyland.

- Er det en ny retning Reitangruppen vil gå, å bli hotelldriver?

- Nei, det er i tilfellet kun snakk om dette ene, spesielle hotellet. Med Britannia er vi i en særstilling til å få til noe unikt. Men dette er altså ikke avgjort ennå. Det kan godt hende vi gjør avtale med Thon eller andre om driften, sier Ingolv Høyland, som er administrerende direktør i Reitan Eiendom og styreleder i E.C. Dahls Eiendom.

- Har dette vært planen hele tiden, også da hotellet ble kjøpt i partnerskap med Thon i fjor?

- Vi kan si at Odd Reitan har alltid hatt et ønske om å eie Britannia hotel, sier Høyland.