Dermed er Reitan ute av eierselskapet Thon Reitan AS som siden 2013 har eid fire kjøpesenter i Moss og Kristiansand. Handelen meldes via en pressemelding fra Olav Thon Eiendomsselskap tirsdag morgen.

Det er Amfi Eiendom AS, et datterselskap av Olav Thon Eiendomsselskap, som overtar alle aksjene 1. januar 2016 i det 50 prosent-eide kjøpesenterselskapet Thon Reitan AS.

Mandag ettermiddag ble det kjent at Reitan, på sin side, kjøper alle Thons aksjer i Britannia hotel.

Ønsker du å holde deg oppdatert på økonomi- og næringslivsnyheter i Midt-Norge? Følg Økonomiadressa på Facebook her!

Fire sentre

Thon Reitan AS eier følgende kjøpesentre:

• Amfi Moss i Moss

• Mosseporten i Moss

• Rygge Storsenter i Moss

• Sandens i Kristiansand

Sentrene ble kjøpt i et partnerskap mellom Thon og Reitan i 2013 for å demme opp for Norgesgruppen. I november 2012 gikk Norgesgruppen inn i kjøpesentergruppen Sektor, sammen med blant andre Petter Stordalen og Varner-familien.

- Vi ønsker å skape litt motvekt til det, sa Ingolv Høyland, adm.dir i Reitan eiendom til Adresseavisen i forbindelse med kjøpet i 2013. Han medga også at tilgang til butikklokaler er en del av bakgrunnen. - Ellers er det en normal eiendomsinvestering, sa han den gangen.

Les også: Stordalen overtar kjøpesenter i hjembyen Porsgrunn

165 mill. i leieinntekter

Ifølge pressemeldingen har de fire kjøpesentereiendommene et samlet bruttoareal på ca. 120.000 kvadratmeter samt parkering. Eiendomsporteføljen har et samlet leienivå på ca. 165 millioner koner fullt utleid. I 2014 hadde kjøpesentrene en samlet butikkomsetning på ca. 2,4 milliarder kroner.

Kjøpesentrene vil fortsatt forvaltes av Amfi Drift AS. Thon Reitan AS vil endre navn på selskapet 1. januar 2016, heter det fra Olav Thon Eiendomsselskap.