- Vi har testet ut livet som del av en større kjede. Det var vel og bra, men det var noe vi savnet. Nå har vi tatt tilbake konseptet vi hadde da vi startet Tre45. Nå bestemmer vi selv hva vi skal ta inn, og målet er at kundene skal finne gitarer og utstyr de ikke finner andre steder, sier Jorge Falck.

Jorge er sønn av Geir og Kristin Falck, som i sin startet musikkbutikken Tre45 i Trondheim. Han har selv jobbet både i Tre45, og frem til forrige lørdag i 4Sound, musikkjeden som Tre45 ble en del av for noen år tilbake.

Tirsdag sto Jorge Falck selv i kassa på den nyåpnede butikken Gitarhuset Trondheim, som han og søsteren Juni Falck nå eier sammen. Butikken er en utvidelse av gitarverkstedet i Fjordgata, som faren Geir og Juni allerede har drevet i flere år.

- Konseptet er at vi skal ta inn merker som kanskje ikke er så kjent for mange, men som har god kvalitet. Prisen skal også være riktig. Vi skal ikke være noen tilbudsbutikk. Om man klarer å selge noe med 20 prosent rabatt, da har man priset seg feil i utgangspunktet, sier Jorge.

Liker du å lese om nyetableringer og andre økonominyheter i Trondheim og Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook her.

Tar inn nye og "gamle" merkevarer

Gitarprodusentene som har fått innpass hos Gitarhuset er kanskje ikke kjent for de fleste. Blant merkene som Falck-søsknene har hentet inn er Michael Kelly, Santa Cruz, Maybach, Gold Tone, Knaggs og Ayers.

- Mange av merkene vi tar inn er vi alene om å selge i Norge, kanskje også Norden. Vi har hele prisspennet, den rimeligste Michael Kelly-gitaren koster 4000 kroner. Men den er av en helt annen kvalitet enn andre gitarer til den prisen. Vi selger også gitarer som koster 70-80 000 kroner, som de dyreste Maybach- og Knaggs-gitarene. Vi ønsker både at nybegynnere og profesjonelle skal finne noe spesielt hos oss, sier Falck.

Gjennom gitarverkstedet produserer Geir og Juni Falck også egne gitarer under merkenavnet Falck som selges gjennom butikken. Her får kundene også muligheten til å bestille spesiallagde gitarer.

Starter ikke nettbutikk

- Du kommer fra en veletablert butikk, 4Sound, som ligger bare et steinkast fra den nye butikken. Du er ikke redd for konkurransen?

- Vi har helt andre merker enn 4Sound. Det du finner der, finner du ikke her, og omvendt. Vi har et annet konsept enn dem, jeg tror det er plass til oss begge, sier Jorge Falck.

Når det gjelder markedsføring har familien så langt valgt å holde en lav profil. De har bevisst valgt ikke å opprette en egen nettbutikk, men kun en Facebook-side for Gitarhuset Trondheim. Falck sier at det ikke er noe poeng å bli størst.

- Vi vil gjerne kun drive butikk i disse lokalene. Det er ikke noe mål å vokse ut fra dem. Vi gjør ting på vår måte, og ble kjent for det da Tre45 sto på egne bein. Nå gjør vi mye av det samme her. Tidligere kjørte folk ukentlig fra Oslo bare for å besøke oss. Jeg vet ikke om det er mulig å oppnå noe slikt igjen, men vi har i hvert fall stor tro på konseptet, sier Jorge Falck.

Den nyoppstartede butikken ligger på samme adresse i Fjordgata som gitarverkstedet Falck-familien allerede har drevet i flere år. Inngangen er fra Brattørveita. Foto: Børge Sved