Tirsdag morgen klokken sju ble meldingen lagt ut på Statoils intranett. Der informerer selskapet om at alle ansatte nå får tilbud om å søke på sluttpakker. Frem til nå har Statoil kun tilbudt sluttpakker til grupper og avdelinger i selskapet.

- Det er riktig at vi åpner tilbudet om sluttpakker til alle ansatte i hele allmennaksjeselskapet, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Kan tenke seg om i julen

Søknadsperioden er fra 5. januar til 25. januar 2016.

- Bakgrunnen for tilbudet om sluttpakke er effektiviseringsprogrammene våre der Statoil skal redusere bemanningen med 1.100 til 1.500 ansatte innen utgangen av 2016, sier Rostad.

De som har minst seks års ansiennitet i selskapet kan ta med seg 12 månedslønner, mens de som har over 21 år bak seg i selskapet kan få 24 månedslønner.

- Ingen kommentar

- Dette har jeg ingen spesiell kommentar til, sier Statoil sin områdesjef i Midt-Norge, Morten Loktu, til Adresseavisen.

Dermed vil han heller ikke uttale seg om hvordan tilbudet om sluttpakker er mottatt på Tangen i Stjørdal.

- Jeg har ikke snakket med så mange ennå, jeg har sittet i møter i hele dag, sier Loktu.

Reservoaringeniør Svein Olav Dyrhol som leder 400 Tekna-organiserte på Tangen vil heller ikke kommentere saken.

- Dette har jeg ingen kommentar til, er alt Dyrhol vil si og viser til Tekna sentralt.

- Vi har ventet på dette, selv om det er nytt for oss at alle får tilbud om sluttpakker. Det har vært en prosess helt siden i sommer, da hadde vi en gjennomgang og fant ut at staben måtte reduseres. Nå er det bekrefte sier informasjonsjef på Statoil i Stjørdal, Sverre Kojedal.

Overrasket

- Dette kom som en overraskelse på oss, sier leder Per Steinar Stamnes i Sokkelforeningen i Statoil.

Til E24 sier Rostad at de tillitsvalgte forløpende er blitt orientert om prosessen.

- Vi har et godt samarbeid med dem. Så har vi til da lykkes med å redusere bemanningen med frivillige løsninger. Målet er å klare dette også i denne fasen, sier han.

Statoil har i dag rundt 22.000 ansatte i 38 landet. I tillegg til kuttet på inntil 1.500 ansatte skal selskapet kutte 500 innleide ansatte innen utgangen av 2016.

Ifølge årsrapporten reduserte Statoil antallet ansatte med 1900 i 2014. Tallet inkluderer både nedbemanning og outsourcing.