Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norge har inngått kanselleringsavtaler for levering av syv boreutstyrspakker til prosjekter i Brasil.

Kontraktene har en samlet verdi på 1,1 milliarder dollar, hvilket tilsvarer rundt 9,6 milliarder kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

National Oilwell Varco, som blant annet har kontor på Sluppen i Trondheim, varslet før jul at 900 ansatte må gå fra selskapet. Det kom på toppen av en nedbemanning i juni, da 1500 måtte gå.

Største enkeltkontrakt

- Vi vil nok bli berørt på samme måte som andre lokasjoner i Norge. Hvordan vet vi ikke helt ennå, sa plasssjef Jens Ornæs ved selskapets kontor i Trondheim til Adresseavisen tidligere i desember.

Trondheimsavdelingen består i dag av rundt 30 ansatte.

De kansellerte kontraktene på de syv boreutstyrspakkene var de største i selskapets historie da de først ble meldt i 2011, skriver Dagens Næringsliv.

Hadde 4800 ansatte

Nyheten om at kontrakten er kansellert kom via en selskapsmelding fra National Oilwell Varco i natt norsk tid.

Inntil i vår hadde selskapet rundt 4800 ansatte i Norge. Hovedkontoret ligger i Kristiansand. National Oilwell Varco har avdelingskontorer i Stavanger, Molde, Oslo og Arendal, i tillegg til underavdelinger i Tønsberg og Trondheim. Sistnevnte ble etablert i 2012.

Selskapet, som er eid av National Oilwell Varco i USA, kvittet seg med 500 konsulenter allerede i april, skriver E24.

- Det er hovedkontoret i Houston som håndterer denne saken. Derfor har vi ikke noe mer å melde utover børsmeldingen, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i National Oilwell Varco Norge til NTB.

Følg Økonomiadressa på Facebook her!