Det er enighet mellom eierne av Get Inspired og de LO-organiserte lageransatte om å innføre tariffavtale. Bedriften har de siste årene vokst seg stor på å selge treningsklær for kvinner over nett. Begge partene bekrefter tirsdag kveld at de er blitt enige om en tariffavtale.

De lageransatte truet med streik fra arbeidsdagens begynnelse onsdag på grunn av manglende tariffavtale. LO-organiserte Midtnorsk transportarbeiderforening har åtte medlemmer blant de totalt ni ansatte på lageret til nettbutikken.

Kjempeglad for enighet

Saksbehandler Roy Einar Nilsen i transportarbeiderforeningen bekrefter at partenene har blitt enige om tariffavtale og at de lageransatte derfor ikke går til streik.

- Vi er kjempeglade for at vi klarte å komme til enighet, sier Nilsen. Partene har derimot ikke kommet til enighet om når tariffavtalen skal gjelde fra.

Meldte seg inn i NHO

Daglig leder i Get Inspired, Sindre Landevåg kaller det for positivt at det ikke ble streik, og er glad for at de nå har kommet fram til en løsning. Han forteller at selskapet meldte seg inn i arbeidsgiverforeningen NHO mandag på grunn av situasjonen som oppsto.

- Men det er synd at vi ikke kunne løse dette uten å tilkalle eksterne, i en situasjon der bedriften bruker alt overskudd på å skape en solid bedrift og trygge arbeidsplasser, sier Sindre Landevåg.

- Det er første gang vi har fått et slikt krav mot oss og vi måtte bruke tid til å hente inn informasjon.

Uenige om lønn og utbytte

Daglig leder Sindre  Landevåg mener LO har kommet med uriktige påstander om lønnsnivå og utbytte til eierne. Ifølge ham hadde de lageransatte 150 kroner timen lenge før LO banket på døren, med tillegg for ubekvem arbeidstid.  Landevåg påpeker også at de satte av to millioner til utbytte i 2014, men disse pengene ble det brukt til å dekke opp investeringer og i ansettelser.

Adresseavisen skrev i juli i fjor at nettbutikken Get Inspired har blitt en økonomisk suksess på få år.