Ifølge nettstedet Euwid Pulp and Paper skal Blackstone ha informert EU-kommisjonen om at de vurderer å ta fullstendig kontroll over papirkonsernet.

E24 omtalte saken søndag.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Stor kreditor

Blackstone kontrollerer selskapet GSO Capital Partners, som i desember kjøpte seg opp til å bli største eier i Norske Skog med en eierandel på 10,59 prosent.

GSO er også den største eieren av Norske Skogs usikrede obligasjonslån som forfaller i 2017, og selskapet kjøpte seg opp til å bli største eier i Norske Skog etter at ledelsen la frem en plan som betød utsettelse og sletting av gjeld.

Ifølge Bloomberg har GSO også solgt kredittforsikringer knyttet til gjelden, og en slik gjeldssletting kan bety at de må betale ut forsikringspenger til investorer som har forsikret lånene sine.

Ny gjeldsavtale

Like før jul i fjor ble det offentliggjort at ledelsen i Norsk Skog var enige med de to kreditorene GSO Capital Partners og Cyrus Capital Partners, om et nytt forslag til restrukturering av gjelden.

GSO og et annet Blackstone-kontrollert selskap, Cyrus Capital Partners, fikk også valgt inn to nye styremedlemmer i konsernet på en ekstraordinær generalforsamling i starten av januar.

Sist onsdag ble det sendt ut en børsmelding om at kreditorenes frist for å ta stilling til restruktureringen av gjelden, utsettes til fredag 26. februar.

Bakgrunnen er en rettsordre i New York, etter at den amerikanske giganten Citibank klaget inn saken.