Eneboligen i Henrik Mathiesens vei 17 er etter det Adresseavisen erfarer solgt for 8,3 millioner kroner. Prisantydningen på boligen var 9,9 millioner kroner.

Eneboligen, som er bygd i 1936, har primærrom på 260 kvadratmeter. Tomta er på vel 1,1 mål. Ifølge salgsannonsen er det en stor og innholdsrik eiendom, med praktfull beliggenhet. Den beskrives som en «sjelden mulighet» og med «meget gode leieinntekter».

Leieinntekt på 20 500

Eneboligen er over to etasjer og sokkel. Den består av en hovedleilighet med tre soverom. Ifølge prospektet er det i tillegg to leiligheter og en hybeldel, med tre soverom, som leies ut for til sammen 20 500 kroner.

Høyere prisantydning

Boligen i Henrik Mathiesens vei 17 ble også forsøkt solgt for noen år siden, til en enda høyere prisantydning enn nå. Sommeren 2013 ble den annonsert på finn.no med en prisantydning på 12,5 millioner kroner. Den ble senere satt ned et par ganger, til 10,9 millioner og 9,9 millioner kroner. Den gang ble ikke boligen solgt.

Eiendomsmegler Petter Bakke i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge meglet salget av eneboligen. Det var et annet meglerfirma som forsøkte å selge boligen tidligere. Bakke vil ikke bekrefte at prisen på eneboligen endte på 8,3 millioner kroner nå.

- Ikke representativ

- Det var bra interesse for objektet og flere budgivere. Markedet har svart hva det var villig til å betale for boligen den dagen, og selger valgte å akseptere høyeste bud den dagen, sier Bakke.

Han mener salget under prisantydning i Henrik Mathiesens vei 17 ikke er typisk for dagens marked.

- Det er et godt boligmarked om dagen, med fin balanse mellom tilbud og etterspørsel. De fleste boligene går rundt takst, og omløpshastigheten for dem er forholdsvis kjapp. Jeg har solgt cirka 20 boliger i 2016, og de fleste av dem har gått over eller til prisantydningen, sier Bakke.