Rapporten gir et innblikk i maktforholdene i norsk radiobransje og hvordan de store aktørene i samarbeid med myndighetene styrer etableringen av det digitale DAB-radionettet, skriver Dagens Næringsliv. Dagens FM-nett slukkes neste år.

Telenors advokater satte imidlertid lite pris på at alle opplysningene i avtalen lå åpent ute og tok kontakt med departementet.

I et brev 22. januar ber advokat Haakon Gjesdahl på vegne av Norkring om «at avtalen under enhver omstendighet ikke kan offentliggjøres, omtales eller videresendes andre aktører». Telenor begrunner dette med at rapporten inneholder «betydelig konkurransesensitiv informasjon».

Leder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund avviser påstandene fra Telenor og mener avtalen burde offentliggjøres i sin helhet.

- Den har klare mediepolitiske sider som ikke er konkurransesensitive, sier Larsen. Hans medlemmer utfordrer i mange tilfeller de store DAB-aktørene.

Kulturdepartementet har beklaget overfor Telenor og lagt ut en ny versjon av rapporten. Der er 18 av 22 punkter sladdet.