Kontrast Catering har inngått avtale med Sverresborg Trøndelag Folkemuseum om driften av Tavern og Borgstua (tidligere Bagle).

- Dette handler om å sikre arbeidsplasser. Vi er en relativt liten bedrift, så slike oppdrag er med på å sikre oss en basisomsetning så vi kan ha bemanning til å ta større oppdrag, sier styreleder i Konstrast Catering, Andreas Espenes.

Liker du å holde deg oppdatert på økonominyheter i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Satser på dobling

I 2014 hadde selskapet en omsetning på 2,7 millioner og et resultat før skatt på 246.000 kroner.

- Vi doblet omsetningen fra 2014 til 2015 og regner med en ny dobling i 2016, så målet er å passere en omsetning på 10 millioner i år. Men det er vanskelig å ta over slik drift etter andre. Folk har lett for å si at ting var bedre før, sier han.

Og en omsetning på rundt 10 millioner bør være innen rekkevidde.

- De to serveringsstedene har omsatt for rundt 12 millioner i året, men det er et utfordrende sted å drive. Det er jo tross alt snakk om bygg fra 1700-tallet som er fredet. Men vi gleder oss veldig, og føler at vi har fått oss de rette personene til å skape opplevelser rundt mat og måltid, sier Torunn Herje, direktør ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Viderefører tradisjonene

- En blir alltid sammenlignet med det som har vært når en tar over steder som har eksistert en stund, men det er noe vi har erfaring med. Det er ikke noe en får gjort noe med, så vi må bare komme oss gjennom det, sier Espenes.

Avtalen med Sverresborg Trøndelag Folkemuseum varer i første omgang i fem år.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Trondheimsfirmaet skriver i en pressemelding at de ønsker å tilby mat laget fra grunnen av, tilberedt med klassiske og moderne teknikker.

- Vi har sagt at vi skal videreføre det tradisjonelle, men kanskje fornye noe etter hvert så det henger med i tiden. Det er tradisjonsbiten vi tar over og har meldt vår interesse for, så vi tar ikke over for å skape noe revolusjonere, forsikrer han.

Oppussing

Men noen endringer kan det bli, selv om de ikke har noen konkrete planer.

- Det kan være snakk om presentasjonen av maten eller nye tallerkener. Enkle grep som gjør det litt freshere. Selv om vi har erfaring med både moderne og nytenkende mat er det ikke det vi skal drive med der.

I forbindelse med skifte av restauratør gjennomføres det en oppgradering av de to serveringsstedene på museet. Blant annet skal hele det elektriske anlegget i Tavern-bygget skiftes med støtte fra UNI Forsikring, som har bevilget det museet omtaler som et betydelig beløp.

- Vi fikk bevilget en million fra dem til å bytte ut det elektriske anlegget. I tillegg investerer vi tre millioner i oppussingen, sier Herje.

- Tidligere har det vært en autostrada av ledninger gjennom alle rom og etasjer etter mange år med bruk, så det blir bra å få fikset det. I tillegg skal det males og byttes interiør. Og Tavern skal vi jekke opp ettersom det har seget.

Også Borgstua er pusses opp, så det gjenstår bare at Kontrast Catering får de nødvendige bevilgningene på plass før de kan åpne kafeen.

- Vi skal i samtaler med tidligere drivere nå for å kartlegge hvor stort bemanningsbehov vi kommer til å ha der, men jeg regner med vi kommer til å ha fem til syv faste ansatte der i tillegg til sesongarbeid, sier Espenes.

Målet er at de to serveringsstedene skal åpne iløpet av sommeren.