Bjørnevik sier til Adresseavisen at helikopteret allerede sto på bakken da vinden gjorde at det veltet.

- Det som skjedde var at det var litt dårlig vær, så vi var nødt til å sette det ned. Da vi skulle ta av igjen kom det en vindkule som gjorde at vi bikket rett over, sier han.

Rotorbladene knakk

Hendelsen skjedde sist mandag ved Kalfjället ved Åhlensstugan i Storlien. Bjørnevik sier at han selv og kona var på en privatur, og at de var på vei tilbake til Værnes da de måtte lande på grunn av vinden.

Han sier at vinden var på rundt 30 knop da de måtte gå ned.

Bjørnevik sier at rotorbladene knakk og at det også er skader på masta som går opp til rotoren, men at han og kona slapp unna uten skader.

- Det gikk bra, vi fikk ikke en skramme, sier han.

Han varslet selv om ulykken, og ble hentet ut fra området med snøscooter. Bjørnevik sier at han ikke opplevde det som dramatisk.

- Det var som å velte med en bil, sier han.

Eier helikopteret privat

Den svenske havarikommisjonen var denne uken i Trondheim for å intervju Bjørnevik om ulykken. Helikopteret ble hentet ut på dagtid på tirsdag, og ble deretter fraktet til Östersund. Bjørnevik sier at skadene vil bli taksert, og han regner at det vil bli reparert.

Bjørnevik eier helikopterselskapet Helitrans, men dette helikopteret var ett av tre han eier som privatperson. Helikopteret som ble skadd er av typen Robinson-44, som Bjørnevik eier to av.

Bjørnevik sier at han har vært helikopterpilot i rundt ti år, og sier at han tok beviset etter at han ble medeier i Helitrans.

- De andre som var involvert i selskapet fløy helikopter, så da begynte jeg også for å kunne ha peiling på det jeg skulle snakke om, sier han.

Bjørnevik sier at han aldri har opplevd noe lignende som det som skjedde sist mandag.

- Nei, på ingen måte, sier han.

Bjørnevik er mest kjent som eier av rederiet Boa Offshore, som har en flåte på rundt 40 offshoreskip, taubåter og lektere.

Magasinet Kapital anslo i fjor at Bjørneviks formue var på rundt 1,35 milliarder kroner.

Bjørnevik sier at han ikke opplevde situasjonen som dramatisk. Foto: Jens Søraa