Tidligere denne uken ble det kjent at Trondheim kommune og Nav Sør-Trøndelag har inngått leiekontrakt med Realinvest A/S for Falkenborgveien 28, like ved Sirkus Shopping.

Fra 1. januar 2018 åpner det nye, sammenslåtte kontoret for dagens Nav Østbyen og Nav Midtbyen. Helse- og velferdskontorene til kommunen skal også inn i nybygget.

Les også: Syv myter om sykmelding (krever innlogging)

Utvikling av området

Bygget er tegnet av arkitektkontoret Spark Studio ved Sylvia Wiergowska, og er på seks etasjer. Totalt utgjør bygget cirka 10 000 kvadratmeter, hvorav kontorarealet er cirka 8 000 kvadratmeter, samt underetasje med garderober, sykkelparkering og p-plasser.

Det er DNB Næringsmegling AS ved megler Martin Udbye som på vegne av Realinvest AS har fremforhandlet leieavtalene med Trondheim Kommune og NAV Sør-Trøndelag.

- Leieavtalene er langsiktige og utgjør til sammen leie av cirka 6 000 kvadratmeter. I tillegg har de sikret seg opsjon om leie av ytterligere cirka 2 000 kvadratmeter, sier Udbye.

Utleier og utbygger er Realinvest AS som også eier naboeiendommen Sirkus Shopping.

- Vi er svært tilfreds med inngåelsen av avtalene og ser på prosjektet som en viktig del av utviklingen av området rundt Sirkus Shopping og Lade/Leangen, sier eiendomsdirektør Bjørn Ole Myhr.

Første spadetak tas allerede til sommeren.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Fire blir to fra 2018

Fra før av er det besluttet at Nav Heimdal og Nav Lerkendal slås sammen og får ny lokalitet på Sorgenfri, som en del av Trondheimsportalen. Også denne Nav-giganten kommer til å åpne sine dører rundt årsskiftet 2017/2018.

De to nye Nav-kontorene blir blant Norges aller største Nav-kontor.

- Vi har besluttet å gå fra fire til to Nav-kontor for å tilpasse oss fremtiden: Flere og flere bruker nett og telefon. I tillegg foregår mer av oppfølgingen utenfor Nav-kontorene. Vi vil også ha flere avtalte møter med våre brukere, dermed blir det færre som kommer til kontoret uten avtale, sier avdelingsdirektør Bernt Asle Arntsen i Nav Sør-Trøndelag.

Nav skal lyse ut to nye lederstillinger for de nye Nav-kontorene. Planene er å ha lederne på plass i god tid før innflytting.

Fornøyde: Realinvest AS ved eiendomsdirektør Bjørn Ole Myhr (t.v.) og DNB Næringsmegling AS ved megler Martin Udbye er godt fornøyde med avtalen.
Slik blir det nye Nav-bygget ved Sirkus Shopping. Foto: ILLUSTRASJON: Spark Studio v/Sylvia Wiergowska
Foto: ILLUSTRASJON: Spark Studio v/Sylvia Wiergowska