Nylig ble Rørosmeieriet økologisk leverandør av melk og rømme til dagligvarekjeder som Kiwi, Meny og Spar. Fra før av er meieriet inne i varmen hos Coop. I år forventer Rørosmeieriet at salget av økologiske melk vil øke videre, med 30 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Tjente 30 prosent mer

Rørosmeieret økte salget av økologisk melk, fløte, rømme, smør, yoghurt og ost med nesten 30 prosent i fjor. Omsetningen økte til 94,2 millioner kroner i 2015, mot 73,1 millioner i 2014. Samtidig økte både driftsresultatet og overskuddet før skatt over 30 prosent, til 10,8 millioner kroner i fjor.

Økologisk melk har lenge solgt dårlig, men har nå ifølge avisa, skutt i været takket være det lokalt eide meieriet på Røros.

- Kokker er rockestjerner

Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund i Rørosmeieriet er klar på hva som er hovedårsaken til meierisuksessen.

- Kvaliteten er det som har båret oss frem. Økologi er en bonus, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Han mener produktene fra meieriet har fått drahjelp fra innflytelsesrike kokker.

- Vi bruker kokkene. Kokkene er vår tids rockestjerner, sier Lund.

Leverer til Maaemo

Rørosmeieriet leverer blant annet meieriprodukter til Oslo-restauranten Maaemo, som nylig ble tildelt tre stjerner i den nye Michelin-guiden, og er den første restauranten her i landet som har oppnådd det.

Rørosmeieriet ble stiftet i 2001, og overtok Tines nedlagte meierier på Røros og Tolga. Siden Røros-området allerede er støvsugd for økologisk melk, kjøres melk nå fra Akershus i sør til Nord-Trøndelag i nord inn til Rørosmeieriet.