Natt til torsdag ble selvangivelsene lagt ut digitalt for de som er e-brukere hos Skatteetaten. Kun få minutter etter midnatt begynte det å tikke inn meldinger til Adresseavisen om at Altinn, som brukes for å logge inn for å se selvangivelsen, hadde problemer.

Flere ulike feilmeldinger dukket opp da nysgjerrige skattebetalere ville sjekke årets oppgjør.

- Alt fungerer

Kommunikasjonsrådgiver Frode Nordfjellmark i Brønnøysundregistrene hevder overfor VG at «Altinn fungerer som det skal», men at stor pågang førte til kø i systemet. Enkelte brukere fikk imidlertid opp en plakat om teknisk feil hos Altinn.

Klokken 01.40 mente Nordfjellmark at problemene var løst.

- Trafikken første time var mer enn dobbelt så stor som i fjor. Nå som trafikken er blitt mindre fungerer alt som normalt, sa Nordfjellmark til VG da.

Liker du å holde deg oppdatert på økonomi- og næringslivsnyheter i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Flere endringer

Også i fjor opplevde flere problemer som følge av stor pågang.

I denne artikkelen kan du lese om hvilke endringer du bør være oppmerksom på i år. Vær også oppmerksom på at den lave renta gjør at du som er boligeier sannsynligvis må belage deg på noen tusen kroner mindre i rentefradrag. Dét er det ikke alle som har fått med seg, og flere kan få seg en overraskelse.

Og dette var en annen av feilmeldingene. Foto: Skjermdump