De ansatte ble informert om beslutningen mandag, ifølge en pressemelding fra selskapet, som ikke opplyser hvor mange som mister jobben denne gang.

- Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, med reduserte investeringer og redusert salg av utstyr, skriver selskapet.

Ansatte i Trondheim kan bli rammet

National Oilwell Varco (NOV) har også en avdeling i Trondheim som bistår de andre avdelingene selskapet har i Norge med engineering og ulike andre støttefunksjoner.

Områdesjef Jens Ornæs bekrefter at nedbemanningsvarslet også gjelder for avdelingen i Trondheim.

- Det vil gjelde oss på samme måte som resten av landet, men vi har ikke fått detaljer ut over dette, sier Ornæs til Adresseavisen.

Halvert på få år

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco har også nedbemannet i to ulike runder tidligere i fjor sommer og i fjor høst.

I løpet av denne perioden er avdelingen i Trondheim godt og vel halvert. I dag jobber det mellom 10 og 20 personer for selskapet i byen.

- Hvor mange har det vært på det meste ved avdelingen?

- Vi begynte å skalere opp kraftig i 2011 og har vært 45 ansatte på kontoret, sier Ornæs.

Drøftingsmøter

- Ledelsen i NOV Norge beklager belastningen en slik situasjon påfører våre ansatte og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter, heter det videre.

Det vil nå bli gjennomført drøftingsmøter med de tillitsvalgte, før det kommer mer informasjon om omfanget og hvordan nedbemanningen skal gjøres.

NOV Norge har hovedkontor i Kristiansand og er et datterselskap av det amerikanske multinasjonale selskapet National Oilwell Varco, som har over 60 000 ansatte i mer enn 60 land. Det leverer blant annet boreteknologi og offshorekraner.