Ifølge en melding fra selskapet fredag morgen går de to direktørene etter en granskningsrapport fra Deloitte om hvordan Telenor håndterte mistanker om korrupsjon i Vimpelcom, der Telenor er deleier.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken

- Rapporten slår fast at ingen Telenor-ansatte har vært delaktige i korrupsjon. For deler av håndteringen av VimpelCom-eierskapet får Telenor gode skussmål, men rapporten synliggjør også svakheter knyttet til organisering, kommunikasjon og lederskap i denne saken, styreleder Gunn Wærsted i Telenor.

Les også: Telenor får sterk kritikk i Vimpelcom-rapport

- Alvorlig

- Dette er alvorlig. Styret og ledelsen erkjenner at vi må forbedre måten vi arbeider på. Det er en selvfølge at lover og regler skal følges, men vi må strekke oss lenger. Det skal aldri være tvil om at vi i Telenor etterlever våre etiske retningslinjer, sier styrelederen.

Les også: Vimpelcom-ansatt varslet om mulig korrupsjon

Richard Aa får vederlag i oppsigelsestida og etterlønn i samsvar med ansettelsesavtalen etter avgangen som finansdirektør i Telenor. Aa mottar et vederlag som tilsvarer lønn i oppsigelsen samt en etterlønn i henhold til ansettelsesavtalen, opplyses det i en pressemelding han har fått sendt ut gjennom konsulentselskapet Geelmuyden Kiese.

Selve summene presiseres ikke, men Geelmuyden Kiese opplyser til NTB at det er snakk om «norsk moderasjon», gitt at staten er majoritetseier i Telenor.

To nye mulige lovbrudd

Ifølge en pressemelding fra Telenor fredag morgen, skal to nye, mulig ulovlige forhold er avdekket i forbindelse med selskapets gjennomgang. Økokrim skal være varslet. Det ene forholdet gjelder mistanke om økonomisk kriminalitet. Dette er anmeldt til lokale politimyndigheter, men det fremkommer ikke av pressemeldingen hvor dette skal ha skjedd, skriver E24.

Det andre forholdet skal være fra Telenors datterselskap Thailand. Dtac. Telenor oppdgaet gjennom interne revisjon at det var et avvik knyttet til leieavtalene for enkelte basestasjoner, skriver E24.

Selskapet holder pressekonferanse i Oslo klokken 11 fredag.