Fredag kom det fram at Telenor har varslet Økokrim om to nye tilfeller av mulige kritikkverdige forhold, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen har Telenor flere ganger møtt opp i Økokrims lokaler i Oslo for å orientere om sakene.

- Vi er blitt holdt orientert gjennom møter om hva sakene gjelder og hva Telenor foretar seg. Vi har vært informert skrittvis etter hvert som Telenor har fått oversikt, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland ved korrupsjonsteamet i Økokrim.

De to sakene ble gjort kjent fredag, samtidig som Telenor la fram resultatene fra rapporten om håndteringen av Vimpelcom-saken. Det gjelder ett tilfelle av mistanke om økonomisk kriminalitet og et avvik knyttet til leieavtaler for basestasjoner i Thailand. I det første forholdet er det mistanke om økonomisk kriminalitet, og saken er anmeldt til lokale politimyndigheter, opplyser Telenor.

Telenor vil ikke gi flere opplysninger enn det som ble sagt på pressekonferansen fredag formiddag. Da framholdt konsernsjef Sigve Brekke at ingen av avvikene i Thailand er brudd på thailandsk lovgiving. Han ville ikke kommentere innholdet i den andre saken.