Halvparten av de ansatte på Lille Hamarøy hotell i Nordland ble tatt ut i streiken fra første dag. Hotellsjef Simona Aasjord syns det er overraskende at de ble tatt ut i streik så tidlig når hotellet er såpass lite.

- Vi har verken kapital eller andre midler på bok, men jeg håper vi klarer å holde oss over null når året er omme, sier hun til avisen.

Også Bårdshaug herregård i Orkanger sliter etter et tap på 2,1 millioner kroner som følge av streiken og må trolig si opp tre til fire ansatte.

- Ti prosent av vår totale omsetning gjennom året er borte. Det klarer vi ikke å ta inn igjen, sier hotelldirektør Magnus Müller Lysholm til Avisa Sør-Trøndelag.

Totalt har 7163 hotell- og restaurantarbeidere vært tatt ut i streik mellom 24. april og 21. mai. Mellom 700 og 800 bedrifter ble rammet, og over 40 hoteller måtte stenge.

Natt til lørdag kunne Fellesforbundet avslutte hotellstreiken etter at de fikk gjennomslag for det prinsipielle kravet om lokal forhandlingsrett. I tillegg ble partene enig om en økning på 4,85 kroner i timen for alle som går på minstelønn.