Electromagnetic Geoservices (EMGS) har inngått en lisensieringsavtale med et stort internasjonalt oljeselskap om tilgang til tredimensjonale elektromagnetiske data fra databiblioteket til EMGS over området Flemish Pass Basin, utenfor Newfoundland i Canada.

Kontrakten skal være verdt 3,9 millioner amerikanske dollar, eller omtrent 32,7 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Fornøyde

– Vi er veldig fornøyde med denne avtalen. Den representerer et gjennombrudd for bruken av vår teknologi i denne regionen, sier administrerende direktør Christiaan Vermeijden.

Avtalen omfatter data som selskapet hentet fra området i 2014.

– Området utenfor Newfoundland er stort sett ikke utforsket, og bruken av tredimensjonal elektromagnetisk data vil hjelpe selskaper til å få en bedre forståelse for områdets komplekse geologiske strukturer og potensiale.

Tunge tider

Selskapet som har base i Trondheim har den siste tiden vært gjennom flere nedmebanningsrunder. I fjor var det to runder hvor til sammen 151 ansatte måtte forlate selskapet.

Tidligere i år kom beskjeden om at nye 25 stillinger kom til å forsvinne, noe som betyr at selskapet på under ett år har fjernet 177 stillinger, noe som utgjør nesten halve arbeidsstokken.

Da selskapet i mai leverte kvartalsrapport for første kvartal 2016 ble det tydelig hvorfor selskapet trengte å kutte. Selskapet endte da med et underskudd før skatt på 15,5 millioner dollar, noe som med dagens kurs utgjør snaut 130 millioner kroner.