I april var 5565 personer over 60 år registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er en økning på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Ledighetsøkningen er den høyeste blant alle aldersgruppene, skriver Klassekampen.

Les også: Ekspertenes beste tips: Dette bør du bruke feriepengene på

Flere mottar pensjon

Pensjonsreformen gjør det mulig for mange å ta ut alderspensjon fra 62 år, uavhengig av hvor mye man samtidig arbeider. Reformen får også en annen konsekvens for unge eldre. Det er mulig å motta både dagpenger som arbeidsledig og alderspensjon samtidig.

I takt med den økende arbeidsledigheten blant eldre blir det flere som både er arbeidsledige og mottar pensjon fra staten. Mens det i januar 2015 var 1654 personer i en slik situasjon, har tallet økt med over 50 prosent til 2410 i april i år, viser tall fra Nav.

Les også: Nav i Trøndelag liker reformen

Nye regler

Tidligere var arbeidsledige over 64 år sikret dagpenger fram til pensjonsalder. I 2011 ble regelen endret slik at eldre nå har den samme maksimaltiden som andre på to år for å skaffe seg en ny jobb før dagpengene forsvinner.

Mens 54 prosent av arbeidsledige er i nytt arbeid innen seks måneder, klarer bare 29 prosent av de ledige over 60 det samme.