Tirsdag er siste dag for butikken, som selger amme- og gravidklær. Daglig leder og medeier, Magdalena Verkerk, sier det er vemodig å måtte stenge.

- Vi startet butikken på City Lade i september i fjor, og lanserte samtidig nettbutikk. Vi tror det er et behov for denne type klær og produkter i Trondheim, så det er synd at vi må stenge, sier Verkerk.

- Få folk i tredje etasje

Verkerk har eid og drevet butikken sammen med søsteren sin. I tillegg til butikkdriften, har hun også håndtert en full jobb på siden. Hun mener det har vært problematisk å drive butikken på grunn av dårlig beliggenhet i senteret.

- Dessverre er det for få personer som passerer butikklokalene som ligger i tredje etasje på senteret på den siden vi er. Det er litt for lite eksponering. Hadde vi hatt lokaler ut mot Jordbærpikene, hadde det kanskje vært noe annet, sier Verkerk.

Hun sier at det også har vært en utfordring å holde åpent så lenge som senterets åpningstider tilsier.

- Hadde vi holdt til i Midtbyen hadde vi kanskje klart oss. De fleste som handler her er innom på dagtid. Det er ettermiddagen og kvelden som er problemet. Det er ikke så mange i vår målgruppe som er ute da, sier Verkerk.

Nabobutikken tar over lokalene

Hun og søsteren har inngått en avtale med City Lade om at nabobutikken, City Bag, kan ta over lokalene når Happymum flytter ut. Senterleder Bård Bye er ikke enig i at det er liten trafikk i senterets tredje etasje.

- City Lade har fire millioner besøkende i løpet av ett år. Butikkene rundt Happymum har en veldig god omsetning. Det er selvsagt ikke like mange besøkende i tredje etasje som i andre, men det er mange som gjør det bra her, sier Bye.

Siden nye City Lade åpnet for 1,5 år siden, har tre butikker gått konkurs. Selv om Happymum ikke går konkurs, blir selskapet det fjerde som forlater senteret. Bye forteller at senteret nå er i gang med en liten omorganisering.

- Forhåpentligvis vil vi komme med en del nyheter. Men vi kan ikke gå ut med dette offentlig ennå, sier Bye.

Fortsetter nettbutikken

De siste dagene har Happymum kvittet seg med klær fra butikken ved å holde salg. Tirsdag fortsetter salget, før dørene stenger for godt ved stengetid. Men nettbutikken HappymumNorge blir videreført inntil videre.

- Både jeg og søsteren min har brukt mye tid og ressurser på butikken. Men da vi ikke fikk råd til å ha noen i butikken, gikk det ikke lenger. Vi viderefører nettbutikken inntil videre, så får vi ta en vurdering litt senere, sier Verkerk.

Daglig leder og medeier i Happymum, Magdalene Verkerk. Foto: privat