Selve avtalen går ut på at Signicat leverer sin ID-løsning til det danske selskapet SDC. Dette selskapet har spesialisert seg på å levere driftstjenester til finansnæringen i Norden.

Da SDC fikk i oppdrag å levere et system som gjorde det mulig for kundene å bruke samme innloggingssløsning som de har i hjemlandet på tvers av landegrensene i totalt 124 banker i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene, valgte de Signicat til å levere teknologien til systemet.

- Dette er en av våre tre største kontrakter noensinne. Det er for tidlig å si akkurat hva verdien av avtalen blir, vi får mer betalt jo større volum det er, men det er ingen tvil om at vi er godt fornøyd, sier gründer og administrerende direktør i Signicat, Gunnar Nordseth.

Signicat har tidligere levert ID-løsninger til blant andre Lånekassen.

Scandiabanken og Eika-bankene

Blant bankene som nå skal ta i bruk Signicats teknologi, er Scandiabanken og bankene som hører til Eika-systemet.

Teknologien gjør det mulig for kunder å bruke samme innloggingssystem som de er vant med hjemme uansett hvor de befinner seg i Norden. Dette betyr at kunder som søker om kredittkort, boliglån, eller trenger signering på andre finansielle og juridiske dokumenter, kan bruke for eksempel BankID til dette, selv om banken ikke ligger i Norge.

Det er ikke selve BankID-løsningen eller andre løsninger som er vanlige i Norden Signicat leverer, men teknologien bak dette igjen. Det vil si en iframe-teknologi som gjør at det mulig at for eksempel BankID dukker opp på bankens sider når kunden ønsker å logge seg inn eller signere et dokument.

38 ansatte

Signicat har hovedkvarter i Trondheim og har 38 ansatte i byen. I tillegg har selskapet opprettet kontorer i en rekke andre europeiske land for å slå seg inn på de europeiske markedene. I skrivende stund har selskapet kontorer i Oslo, Stockholm, København, Helsinki, Amsterdam og Lisboa.

Regner man med disse kontorene har selskapet totalt 55 ansatte.

- Utvikling av teknologien og driftingen av den skjer i Trondheim. De andre kontorene er for det meste salgskontorer. Unntaket er kontoret i Lisboa som også håndterer teknologi, sier Nordseth.

Vokser raskt

Siden etableringen av selskapet i 2008, har Signicat vokst med rundt 30 prosent hvert år. I fjor hadde selskapet en omsetning på 54,7 millioner kroner. I 2013 var omsetningen på 44 millioner, som igjen var en økning fra 2013, da omsetningen var på i underkant av 32 millioner kroner.

Driftsresultatet endte i fjor på 2,5 millioner kroner. Årsresultatet før skatt endte på i underkant av 2,4 millioner kroner.