Tolv faste medarbeidere mister jobben i oljeselskapet Det norske. Det er resultatet av nedbemanningsprosessen som startet i mars.

- Disse tolv er jevnt fordelt fra kontorene i Trondheim, Oslo og Stavanger, sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske til Adressa.no

LES OGSÅ: Det norske slår seg sammen med BP og flytter hovedkontor fra Trondheim

Brøske opplyser at det er ansatte innen stab og støttefunksjoner som må gå. Han ønsker ikke å gå inn på det eksakte tallet på hvor mange av de oppsagte som jobber fra Trondheim.

- Prosessen med nedbemanning har vi holdt på med siden i mars, og det har skjedd i tett samarbied med de tillitsvalgte, sier Brøske.

Han presiserer at alle de 12 det gjelder går frivillig etter tilbud om sluttpakker.

Mellom 30 og 50 innleide konsulenter skal også ut av selskapet i løpet av året. I tillegg har 17 av 19 Noreco-medarbeidere takket ja til sluttpakke i forbindelse med at Det norske overtar selskapets eierandeler i Norge.

LES OGSÅ: Fra pluss til minus for Det norske oljeselskap

Det norske har i dag rundt 550 ansatte.

I juni kom nyheten om at Det norske og BP Norge fusjonerer og blir oljeselskapet Aker BP. Nedbemanningsprosessen som nå blir avsluttet, har ingenting med fusjonen å gjøre. Ifølge Brøske er det ingen konkrete planer om nye reduksjoner som følge av sammenslåingen.