- Flere lokale valuter står svakt mot dollaren. Det dytter noen byer ned på rangeringen, sier Nathalie Constantin-Métral, som er ansvarlig for undersøkelsen i Mercer.

Selskapet mener den svake kronekursen er grunnen til at Oslo har falt hele 21 plasser, og ut av de 50 dyreste byene å bo i.

LES OGSÅ: Undersøkelse: Norge ikke beste land i verden.

Levekostnader

Det er den 22. gangen verdens største personalkonsulent-firma har gjennomført rangeringen av hvor dyrt det er å bo i forskjellige byer over hele verden.

Hong Kong er den dyreste byen i verden, i følge rangeringen. Luanda i Angola og Zürich i Sveits ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass i rangeringen.

LES OGSÅ: - Utdanningsnivå og levekår har mye å si for helsa

200 prispunkt

Rangeringen er en av de mest annerkjente for å beregne hvor dyrt det er å bo forskjellige steder i verden.

Årets rangering ser på prisen av over 200 forskjellige varer og tjenester. Det gjelder blant annet boligpriser, matpriser, prisen på klær, mat, underholdning og transportkostnader.

- Faktorer som utfordringer med sikkerheten og sosial uro har påvirket kostnadsnivået i Europa, sier Constantin-Métral

LES OGSÅ: Norge kommer svært godt fra det i en UNICEF-rapport om barns levekår.

Sverige og Danmark

De andre skandinaviske hovedstedene har ikke hatt den samme nedgangen i levekostnader som Oslo.

København er den 24.-dyreste byen å bo i, mens Stockholm over lang tid har vært adskillige billigere enn sine skandinaviske motparter. I år ligger byen på 84.plass.

Billigst i Afrika

Det er aller billigst å bo i Windhoek i Namibia, som ligger på 209.plass i rangeringen. Nest billigst er Cape Town i Sør-Afrika, mens Bishkek i Kirgisistan ligger på plassen foran.

LES OGSÅ: – Det norske boligmarkedet er kraftig overpriset

LES OGSÅ: Forbrukerøkonomer frykter at valutasmellen kommer i august