Mandag klokken 11.00 presenterte Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, boligprisstatistikken for august 2016.

- I Trondheim har det vært en vekst på 7,8 prosent de siste tolv månedene, og det er en vekst som kommer til å fortsette utover høsten på grunn av en lav tilbudsside, sa Dreyer under pressekonferansen.

Det er en svakere vekst enn ytterpunktene med Oslo som har opplevd en prisvekst på 16,3 prosent og stavanger som har opplevd en nedgang på 6,2 prosent det siste året.

Færre boliger til salgs

- Boligprisene i august utviklet seg sterkt i hele landet, noe som er normalt for måneden. Så langt i 2016 har det vært færre salg enn året før, men det har også vært markant flere salg enn normalt i august.

Ved månedsskiftet august/september var det 11.570 boliger til salgs, noe som er 15,9 prosent færre enn samme tid i fjor.

- Vi ser at de sesongkorrigerte prisene stiger mye med en vekst på 1,1 prosent på en måned. Dette er sjette måned på rad med det vi kaller en sterk utvikling i de sesongkorrigerte prisene, noe som vitner om en veldig sterk trend. Vi ser få, om noen, tegn på at dette kommer til å endre seg på kort sikt, sa direktøren.

21 dagers salgstid

Totalt ble det solgt 8.628 boliger i Norge i august, en oppgang på 8,2 prosent sammenlignet med august i fjor.

- I Trondheim er det solgt 13,3 prosent flere boliger i august i år enn i fjor, og gjennomsnittelig salgstid er 21 dager, fortsatte Dreyer.

På nasjonal basis tok det i snitt 37 dager å selge en bolig i august, en økning fra 33 dager i august 2015.

Eiendom Norge er bransjeforeningen for landets eiendomsmeglingsforetak, og tallene presenteres av Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.no.