- Konkursen handlet mye om størrelsen. Vi lagde det stedet vi ønsket oss, i et stort lokale og med mange ansatte. Sett i ettertid la vi nok listen litt vel høyt.

Sverre Lie Farstad er tilbake i lokalene til Brygghus 9 i Fjordgata sammen med bryggerimester Tobias Johan Karlsen. Nå skal restauranten gjenoppstå etter vårens konkurs, om enn i en noe nedskalert versjon.

- Omsetningen vi hadde var bra, men det ble rett og slett for kostnadskrevende. Derfor har vi justert konseptet. Dette skal være mer bar og pub, og mindre restaurant. Men vi skal fremdeles satse på mat av høy kvalitet, om enn litt færre retter, sier Karlsen.

- Så det blir litt i retning gastropub?

- Vi sier at det er en pub, også håper vi at gjestene vår kaller det for en gastropub, svarer Farstad.

Tapte oppmot to millioner

Restauranten klarte å holde åpent i halvannet år før den i mars i år gikk konkurs. De to eierne kaller opplevelsen en dyr voksenopplæring.

- Det er vel ingen som har turt å regne på hvor mye vi tapte på den konkursen, men det er nok et sted mellom halvannen og to millioner kroner. Vi var flinke til å drive bryggeri, men hadde lite erfaring med å drive restaurant. Derfor har vi nå hentet inn nye ansatte med erfaring fra bransjen til å stå for driften av restauranten, sier Farstad.

Han peker på treg saksbehandling hos kommunen som noe av grunnen til at det prosessen med å få åpnet igjen tok så lang tid.

- De brukte tre måneder på å behandle søknaden vår om ny skjenkebevilling. Vi fikk den tilbake i sommer, og da rakk vi ikke å ansette før i høst. Vi tapte nok noen hundre tusen på dette, sier Farstad.

Offisiell åpning

Selv om den offisielle åpning først skjer tirsdag prøvde de seg allerede litt i helgen.

- Vi sa ikke et ord til noen. Vi bare åpnet dørene på lørdag, og da kom da noen innom. Koste seg så de også ut til å gjøre.

Eierskapet deler de to fremdeles mellom seg, og som tidligere vil bryggerimester Karlsen fremdeles servere selvbrygget øl.

- Vi har fem typer klare, og vil etter hvert som vi får brygget ha åtte typer egenprodusert øl, sier bryggerimesteren.

- I tillegg vil vi ha med håndverkstradisjonene fra lenger sør i Europa, legger Farstad til og starter en liten forelesning.

- Vi kan sette en strek fra øst til vest i Europa og grovt sett si at alle nord for den streken tradisjonelt har drevet med ølbrygging, mens alle sør for streken har drevet med forskjellige former for vin.

Håper på fullt hus

Kombinasjonen mindre mat og mer drikke håper de nå skal føre til at det er liv laga for restauranten. Eller puben.

- Målet er at det skal være halvfullt her på hverdager og helt fullt i helgene. Nå har jeg ikke telt over hvor mange stoler vi har her, men ...

Farstad tar en rask runde i lokalet og konkluderer med at det er femti sitteplasser.

- I tillegg kan jo noen stå å henge ved baren.

Når det gjelder Bryggerikjelleren, puben som tidligere lå under restauranten, er fremtiden usikker.

- Vi vil vurdere tilstrømmingen først, og eventuelt åpne den om vi ser at det er behov. Før den tid kan det være aktuelt å leie ut lokalet til private arrangementer, men vi har ikke bestemt oss for noe der, avslutter Farstad.

Her kan du lese hva Adresseavisens matanmeldere mente om Brygghus 9 like etter oppstarten i 2014.