I pressemelding mandag morgen opplyser Gjensidige at de vil redusere bemanningen med rundt 190 årsverk i stab- og støttefunksjoner i hele konsernet i løpet av 2017.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad sier i meldingen at målet er å unngå oppsigelser ved å tilby frivillige løsninger til medarbeidere. Forsikringsselskapet setter av 120 millioner kroner til å dekke restruktureringskostnader.

- Hele konsernet

Kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen sier til Adresseavisen at det er for tidlig å si hvordan Gjensidiges virksomhet i Midt-Norge blir berørt, men sier at stab- og støttefunksjonene først og fremst er i Oslo.

Thoresen sier samtidig at endringene vil gjelde for hele konsernet, inkludert Gjendidiges virksomhet i Danmark og Baltikum.

Til sammen har forsikringsselskapet rundt 4000 ansatte.

Endrer ledelsen

Ifølge pressemeldingen skal tiltakene «sikre en konkurransedyktig organisasjon som kan gjennomføre konsernets strategiske prioriteringer».

- Vi må hele tiden sørge for å drive virksomheten så effektivt som mulig. Nå reduserer vi kostnader på noen områder for å skaffe rom for investeringer i teknologi, merkevare og kompetanse som vil styrke Gjensidiges posisjon framover, sier Helge Leiro Baastad.

Gjensidige gjør også flere endringer i konsernledelsen.