Det er datterselskapet Q-Free Open Roads som er nær ved å inngå kontrakten, og hvor kun de siste signaturene gjenstår, skriver selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

Q-Free er mest kjent for sine bombrikker og bomsystemer, men denne gangen skal de levere og vedlikeholde en løsning for avansert transportstyring. Avtalen vil ha en varighet på fire år med mulighet for forlengelse over tre toårsperioder.

Tidligere i år har Q-Free sikret seg nye avtaler verdt over én milliard kroner, blant annet en avtale verdt 472 millioner kroner i Slovenia.

Ifølge Q-Free har den nye avtalen blitt godkjent av styret hos kunden, og de forventer at avtalen vil bli inngått snart. Ifølge selskapet velger de å gå ut med opplysninger om avtalen, fordi de også er i en prosess med å hente inn ny kapital til selskapet.

- Når kontrakten signeres så vil den bli vår største noensinne utenom veiprising, sier Q-Frees nye konsernsjef Håkon Volldal i børsmeldingen.

Sist fredag varslet Q-Free at de satte i gang en prosess for å øke aksjekapitalen for å styrke balansen og likviditeten til selskapet.