Da det ble klart at Flowmotion Technologies hadde vunnet SpareBank 1 Studentinnovasjonspris på en kvart million var det bare å slippe hemningene løs.

- Det er en spesiell følelse. Det er helt fantastisk når du hører navnet på selskapet bli ropt opp, sier medgründer Julie Bauge i Flowmotion Technologies.

Flowmotion-teamet vant 250 000 kroner under Innovator-showet på Samfundet.

Technoports konkurranse i folkefinansiering samlet inn over 2,5 millioner til fire oppstartsbedrifter.

- Stort jubelbrøl

Hun forteller at det var to fra teamet som sto på scenen mens konferansieren snakket. Da vinneren ble utropt, kom det en spontan reaksjon.

- Det var et stort jubelbrøl og resten av teamet hoppet opp på scenen, forteller Bauge.

Torsdag kveld ble fem priser delt ut under Innovator på Studentersamfundet i Trondhjem. Dette er prisutdeling for Norges fremste studentgründere og unge innovatører. Innovator arrangeres av Technoport i samarbeid med Start NTNU og SpareBank 1 SMN.

Stabilisatoren er spesielt godt egnet til dem som liker å lage actionfylte videoer.
15. november kan hvem som helst bidra med finansieringen under Kickstarter.com. Foto: flowmotion technologies

SE VIDEO: NTNU-gründer tar baklengs salto i isvann for å sikre seieren

- God bekreftelse

Kveldens høydepunkt var kåringen av SpareBank 1 Studentinnovasjonspris på en kvart million kroner. På scenen sto tre kandidater: Flowmotion, Moviemask og Hold.

- Det var veldig gøy å få prisen, og det bekrefter at noen har tro på det vi holder på med, og mener at vi er på riktig vei, sier Bauge.

Hun synes også det er stas å være nominert med to andre gründerselskap som hun mener ga tøff konkurranse.

- Det betyr mye for oss. Pengene kommer godt med selvsagt. Vi har ambisjoner om å bli store og det hjelper å få en slik sum på veien, sier hun.

One har en 3-i-1 løsning, hvor man kan velge om man vil feste stabilisatoren på eksisterende Gopro-fester (f.eks på hjelm eller sykkel), benytte håndtaket eller feste en «extension pole» som gjør det mulig å filme gjenstander på lengre avstand.

NTNU-bakgrunn

Juryen la vekt på at Flowmotion leverte en energisk pitch. Teamet har sterk tverrfaglig kompetanse og store ambisjoner om å nå ut i verden, skriver Innovator i en pressemelding.

FlowMotion ble startet av Lars Flesland, Eirik Dyrseth og Julie Bauge. De har bakgrunn fra NTNU. Med seg på teamet har de Didrik Dimmen, Matias Holsve, Martin Jensen, Daniel Svendsen, Viktor Rydal, Torsten Bergh Moss og Øyvind Kjedstad Grimnes.

15. november lanserer teamet to kamerastabilisatorer på folkefinansieringsplattformen kickstarter.com. Gründerne setter opp en tidsfrist og et minimumsbeløp som må samles inn for at produksjon skal settes i gang. Hvem som helst kan bidra med finansiering.

One er kompatibel med Gopro hero 3, 4 og 5.
One M er kompatibel med alle smarttelefoner.

Nær 50 prosent av selskapene som NTNU Technology Transfer har bistått eller investert i, dør før de fyller fem år

Reiser til Silicon Valley

Flowmotion-teamet reiser til Silicon Valley om to uker for å klargjøre lanseringen på folkefinansieringsplattformen. Produktene har fått navnet One og One M. Disse kamerastabilisatorene fjerner all risting og vibrasjon i mobiltelefoner og actionkameraer som GoPro. Det gir veldig stabile bilder/videoer.

- Det er travle dager. Jeg er i USA nå for å klargjøre mye før resten kommer. Det er full rulle med å få produktet ferdig og få bygget opp merkevaren, sier hun.

Minimumsbeløpet er hemmelig og det samme er prisen på produktene, men Bauge er sikker på at det blir en realitet.

- Det er veldig gode sjanser. Vi får meldinger og kommentarer hver dag fra folk som sier at de skal kjøpe produktet vårt. Hvis alle dem bidrar, så kommer dette til å gå bra, sier hun.

Her kan gründerne slippe jubelen løs. Foto: Kai T. Dragland / NTNU

Øvrige vinnere under Innovator:

Ung innovasjonspris: Tina Hunt, gründer bak GlucoSet, vant 200 000 kroner. Tina utvikler blodsukkersensorer som skal redde intensivpasienters liv.

Hovedklassen Venture cup: Bluebird lager en universalkontroll som du plugger rett i ruteren slik at alle digitale konsoller kan snakke med sammen. De vant 70 000 kroner.

Entreprenørklassen Venture Cup: Sevendof ønsker å bli verdens største leverandør av industridroner. De vant 70 000 kroner.

De to vinnerne skal representere Midt-Norge i den nasjonale finalen av Venture Cup, som arrangeres i Bergen 21. oktober.

Take off: Cage Eye vil gi oppdrettere bedre kontroll over hva som skjer under overflaten i oppdrettsmerden. De vant 100 000 kroner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter