I stedet er det Thon Hotel Svolvær som nå kan reklamere med å ha landets beste hotellfrokost, men hotelldirektør Kjetil Vassdal ved Scandic Nidelven sier at målet er å ta tilbake topplassen allerede neste år.

- I fjor vant vi for ellevte året på rad, og vi har vel tenkt at det ikke kunne vare evig. Når det er sagt lover jeg å gjøre alt i vår makt for å stå på toppen igjen allerede neste år, sier Vassdal i en pressemelding.

Delt pallplass

Scandic Nidelven delte tredjeplassen med Oslo-hotellet The Thief.

Det er importselskapet Haugen-Gruppen som arrangerer konkurransen om Norges beste hotellfrokost, og ifølge arrangøren er over 400 hoteller over hele landet vurdert.

Ærespris

Elleve hoteller sto igjen før finalen i Oslo tirsdag, deriblant Scandic Nidelven og Scandic Hell.

Førstnevnte fikk skryt fra arrangøren for å ha løftet norsk hotellfrokost i en årrekke, mens frokostkokk Roger Johansen ved Scandic Hell fikk en ærespris for sin innsats.

- Han har vært en forkjemperne for frokosten på Scandic Hell, og har i en årrekke jobbet utrettelig for kvaliteten på frokosten, ifølge Haugen Gruppen.

I juryen for årets konkurranse satt TV 2-kokk Wenche Andersen, Feinschmecker-eier Lars- Erik Underthun og et tredje, hemmelig jurymedlem.

Frokostkokk Roger Johansen ved Scandic Hell fikk en ærespris for sin innsats. Foto: Kristian Røise Dahl/Scandic