Ifølge politiet har katalogselskapet 1801 Nummeropplysninga drevet grovt bedrageri og grovt underslag. Trondheimsselskapet skal ha lurt bedrifter til å signere avtaler om oppføring i en nettkatalog, uten at bedriftene selv var klar over det.

I alt ti personer er siktet i saken og tirsdag ble både styreleder og daglig leder i selskapet varetektsfengslet i fire uker. Styrelederen nekter straffskyld og anket kjennelsen i Sør-Trøndelag tingrett. Daglig leder tok betenkningstid men nekter også straffskyld.

TV2 forteller samme kveld om jetset-livet styrelederen i selskapet har levd, basert på det som skal være mannens egne bilder.

Les også: Fengslet leder tok ut millioner fra trondheimsfirma

Luksusreiser

Ifølge TV2 skal mannen fra Trondheim i månedsvis ha publisert bilder på sosiale medier av et jetset-liv med eksklusive champagnefester, reiser på business class verden over, Rolex-klokker og opphold på luksushotell. Ifølge kanalen har han vært på ukentlige reiser til Oslo, Stockholm, London og Bangkok.

Et av klippene TV2 har publisert, viser en middag der de to sjefene overrekker en Rolex-klokke til det som skal være en selger som har hentet inn én million kroner på tre måneder: «Som en liten gratulasjon for å ha dradd inn din første millionen til oss» sier styrelederen i videoen, tydeligvis filmet med mobilkamera.

Andre klipp viser styrelederen i helikopter, i business class på fly, på luksushotell og i raske båter.

Kanalen trekker også frem et facebookinnlegg fra 2. januar hvor styrelederen forteller om reiser til 24 byer i 14 ulike land.

Kontanter i boligen

Ifølge kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett, fant politiet 330 000 kroner i kontanter hjemme hos styrelederen. Hos daglig leder fant de 110 000 kroner.

Samtidig viser kontoutskrifter at det fra mars til september i år ble overført nær 3,7 millioner kroner fra firmaets konto til styrelederens private konto. Han skal også ha tatt ut nær 1,3 millioner fra sin egen konto i den samme perioden, og overført store beløp til utlandet, ifølge kjennelsen.

I 2015 ble styrelederen erklært personlig konkurs. I rettsavgjørelsen fra Sør-Trøndelag tingrett står han oppført med over tre millioner i kredittgjeld.

Les også: Fretex føler seg svindlet av trondheimsfirma

Fakturert fra enkeltmannsforetaket

Advokat Per Wold forsvarer styrelederen i selskapet. På spørsmål fra Adresseavisen om hvordan mannen forklarer pengeoverføringene fra selskapet til seg selv, svarer Wold:

- Jeg kan ikke gå så mye inn på forklaringene hans nå, men det han har sagt, er at han har fakturert firmaet fra sitt enkeltmannsforetak. Utover det kan jeg ikke kommentere det noe mer.