- Det har vært for liten omsetning og for høye kostnader, sier advokat Ingunn Tunes i Bjerkan Stav Advokatfirma, som er oppnevnt som bostyrer.

Selskapet som driver herreklesbutikken House of singles, Hosc Trondheim as, er slått konkurs etter at eieren selv gikk til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud.

Butikken er nå stengt.

Feriepengekrav

Bostyreren er usikker på hvor mange som er ansatt.

- Selskapets ledelse har ikke har kunnet gi et klart svar på dette. Antakelig to eller tre det siste året. De kan kanskje ha lønnskrav, og i alle fall krav om feriepenger i forhold til Navs lønnsgarantifond, sier Tunes.

Ifølge oppbudsbegjæringen er gjelden til butikken på 550 000 kroner, men den er trolig høyere, ifølge bostyrer.

- Jeg har fått overlevert en kreditorliste fra driver hvor beløpet er noe høyere, sier Tunes.

Hun opplyser at det er oppgitt at aktiva i boet har en verdi på 300 000 kroner. Aktiva består stort sett av varelageret.

Jobber med varelager

Bostyreren kan foreløpig ikke si hva som skjer med varelageret, om det for eksempel blir opphørssalg.

- Jeg jobber med hva som skal skje med varelageret, sier Tunes.

House of singles-butikken har vært drevet som franchise. Men ifølge franchisegiver har ikke Trondheims-butikken vær en del av House of singles-kjeden siden før sommeren.

Hosc Trondheim ble etablert i juli 2013. Det siste regnskapet som er levert til Brønnøysundregistrene er fra 2014. Det viser en omsetning på 2,1 millioner kroner, og et underskudd før skatt på 239 000 kroner i 2014.