Myrvold ble sammen med daglig leder Amir Spjøtvold Mian i Nummeropplysninga tirsdag varetektsfengslet i fire uker, med to uker i isolasjon.

Begge er siktet for grovt bedrageri. Myrvold er i tillegg siktet for grovt underslag.

Myrvold anket både varetektsfengslingen og isolasjonen på stedet da kjennelsen i Sør-Trøndelag tingrett ble kjent.

- Alvorlig straffbar handling

Frostating lagmannsrett forkastet anken torsdag, og det betyr at Myrvold blir sittende i varetekt, de to første ukene i isolasjon.

I kjennelsen skriver lagmannsretten at begrunnelsen fra tingretten også er dekkende for lagmannsrettens syn. Retten mener at siden det gjelder en alvorlig straffbar handling, er det ikke et uforholdsmessig inngrep å holde siktede varetektsfengslet i fire uker.

Retten mener også at fullstendig isolasjon de to første ukene ikke er uforholdsmessig, fordi det er nødvendig å unngå at siktede ikke kommuniserer med andre personer.

Fortsatt betenkningstid

Den andre varetektsfengslede, Mian, tok tirsdag betenkningstid over fengslingskjennelsen fra tingretten. Også han nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Torfinn Svanem i Advokatgården Munkegata, forteller at Mian fortsatt ikke har bestemt seg for om han vil anke.

- Han tar fortsatt betenkningstid, sier Svanem.

Fristen for å anke er 14 dager fra tirsdag.

Også han avviser straffskyld, men erkjenner å noen ganger ha gitt uriktige opplysninger til kundene.

Åtte selgere siktet

Sist søndag hadde politiet razzia hos Nummeropplysninga, som har kontorer i Fjordgata i Trondheim. Ifølge tingretten har politiet registrert 45 anmeldelser mot selskapet for bedrageri, fra bedrifter og organisasjoner.

En av metodene skal være å be bedrifter bekrefte kontaktopplysninger med en elektronisk signatur, uten at de får opplysning om at de kjøper en tjeneste.

I tillegg til styreleder og daglig leder, er åtte av selgerne i selskapet også siktet for grovt bedrageri, ifølge TV2.

- Sto bak flere selskaper

Myrvold skal ifølge tingretten fra mars til september i år, ha overført nær 3,7 millioner kroner fra kontoen til Nummeropplysninga til sin private konto.

Hjemme hos ham fant politiet rundt 330 000 kroner i kontanter da de hadde razzia. Ifølge kjennelsen viser kontoutskrifter at det er tatt ut rundt 1,3 millioner fra hans egen konto i samme periode. Han skal også ha overført store beløp til utlandet.

Ifølge Myrvolds forsvarer, advokat Per Wold i Advokathuset Trondheim, erkjenner han ikke straffskyld verken for grovt bedrageri eller grovt underslag.

Hjemme hos den andre siktede, Niam, beslagla politiet rundt 110 000 kroner i kontanter under razziaen.

Myrvold og Mian skal ifølge TV2 stå bak flere katalogselskaper, som har blitt anklaget for svindel de siste årene.