- Det blir kjempespennende. Jeg skal spørre Ruzicka hvilke valg han gjorde i ung alder som gjorde at han er der han er i dag, og så skal jeg spørre hvilke egenskaper han ser etter hos unge ledere.

Det sier Emilie Hangerhagen som torsdag denne uka inntar ledelsen i Orkla.

Det er Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup som står bak arrangementet, hvor flere norske toppledere skal ta med seg hvert sitt unge ledertalent på jobb.

Kåret til beste ungdomsbedrift

Hangerhagen går siste året på Kristen videregående skole i Trondheim, og var i fjor med å starte ungdomsbedriften Hidepark UB sammen med medelever.

Hidepark er et sykkelstativ som kan felles ned i bakken når det ikke er bruk for det.

Hangerhagen er markedsansvarlig for bedriften som ble kåret til Norges beste ungdomsbedrift. Bedriften drives nå videre som AS.

I en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup heter det at Hangerhagen utmerket seg som en av de aller dyktigste, og det er derfor hun torsdag 27. oktober får bytte ut en skoledag med å i stedet skygge en toppleder gjennom en hel arbeidsdag.

Liker å lede

Selv er Hangerhagen fornøyd med at det er nettopp konsernsjefen i Orkla, Peter A. Ruzicka, hun skal jobbe med.

- Vi er rundt 30 elever som skal følge hver vår toppleder. Vi ble alle bedt om å lage oss en slags Linkedin-profil og ut fra disse ble vi satt sammen i team. Jeg mener jeg trakk det lengste strået. Ruzicka leder en stor merkevare, og det blir kjempespennende å få følge ham en hel dag, sier Hangerhagen.

Men hva Hangerhagen selv skal bli når hun blir stor, det vet hun ikke helt ennå.

- Jeg får se, jeg har ikke bestemt meg ennå. Men å jobbe med ungdomsbedriften ga mersmak, jeg vil gjerne jobbe mer med økonomi og markedsføring. Jeg liker også å lede og sette sammen team som når mål, sier Hangerhagen.

Heier på ungdom

I september inngikk Orkla samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap, og selskapet er en av organisasjonens nasjonale samarbeidspartnere.

– Innovasjon er viktig for oss. Gjennom møter med engasjerte unge kan vi få nye perspektiv inn i vårt innovasjonsarbeid i Orkla. Vi synes det er fantastisk å få muligheten til å støtte opp under ungdoms kreativitet og skaperglede, sier Ruzicka i en pressemelding.