I tillegg forsvinner rundt 15 konsulenter fra selskapet, opplyser Q-Free i sin rapport for tredje kvartal.

Selskapet har kontorer i over 20 land, og ifølge selskapet vil kuttene hovedsakelig gjelde virksomheten i Nord-Amerika og Europa.

Derimot vil ingen ansatte ved hovedkontoret i Trondheim miste jobben, opplyser selskapets finansdirektør Roar Østbø til Adresseavisen.

Underskudd

Tallene viser at Q-Free hadde inntekter på 207,1 millioner kroner i tredje kvartal, som var en nedgang fra 222,7 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 40 millioner kroner, mens selskapet fikk et underskudd før skatt på 47 millioner kroner.

Selskapets konsernsjef Håkon Volldal sier i en børsmeldingen at resultatene preges av forsinkelser på to prosjekter i Slovenia og USA.

- Vi har hatt høye kostnader, men bokført begrensede inntekter, sier Volldal, men peker blant annet på at selskapets ordrebok nå er rekordhøy.

Avtalen i Slovenia er verdt 472 millioner kroner, og er selskapets største kontrakt noensinne. Kontrakten i USA var verdt rundt 200 millioner kroner, og til sammen har selskapet nå avtaler i ordreboken verdt til sammen 1,5 milliarder kroner.

- Vi er fortsatt optimistiske på vår evne til å skape lønnsom vekst i 2017, sier Volldal i meldingen.

Hentet inn penger

I oktober hentet selskapet også inn rundt 130 millioner kroner i ny kapital gjennom en aksjeutvidelse, og ifølge selskapet har de nå en «sunn kapitalstruktur».