Trondheimsselskapet Norway Royal Salmon (NRS) har aldri tjent så mye som det de gjorde i tredje kvartal i år.

De satt igjen med et driftsresultat på 218 millioner kroner for kvartalet. Det er en økning fra 23 millioner i samme kvartal i fjor.

I løpet av kvartalet slaktet selskapet drøye 7500 tonn fisk, 16 prosent mer enn samme kvartal i fjor, og driftsresultatet per kilo ble i overkant av 30 kroner.

Er du interessert i laksenæringen? Her kan du lese sakene vi skriver om den.

Lavere produksjonskostnader

- Vi er veldig godt fornøyd med at NRS leverer et rekordresultat for tredje kvartal på rad, sier konsernsjef Charles Høstlund i en børsmelding fra selskapet.

Han forklarer at årsaken til det gode resultatet er en kombinasjon av høy laksepris, og lave og stabile produksjonskostnader i Region Nord.

- I tillegg har det vært en vesentlig bedring av produksjonskostnader fra forrige kvartal i Region Sør, sier han.

Selskapets resultat før skatt ble 269 millioner kroner.

Forventer økning neste år

NRS forventer å slakte til sammen 26700 tonn laks i år, og til neste år er det planlagt å slakte 34000 tonn, en økning på 27 prosent.

- Vi har satt ut 10,1 millioner smolt i sjøen i 2016, og forventer en vesentlig oppbygging av biomassen neste år, sier Høstlund.

Totalt solgte selskapet 17662 tonn laks i tredje kvartal i år, en økning på åtte prosent fra i fjor.

Forskjell på nord og sør

Ifølge børsmeldingen er det region nord som står for mesteparten av selskapets overskudd. Her endte de med et driftsresultat på 220 millioner kroner, opp fra 60 millioner samme kvartal i fjor. Overskuddet per kilo sløyd laks ble 34 kroner, over tre ganger så mye som samme kvartal i fjor.

I region sør tjener selskapet litt mindre per kilo laks, selv om det også her er økende. I tredje kvartal i år satt de igjen med et driftsresultat på snaut 22 kroner mer per kilo, mot 24 øre per kilo i 2015. Totalt endte driftsresultatet for region sør opp på 8,5 millioner kroner, sammenlignet med 0,1 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapet inntektsførte også gevinst fra finansielle eiendeler på 39 millioner kroner i kvartalet. Egenkapitalen økte i kvartalet med 237 millioner til 1605 millioner kroner. Det gir selskapet en egenkapitalandel på 50 prosent.