- Som leder så betyr det at jeg og mine ansatte har flere arbeidsdager med aktivitet, leveranser og drift i 2016.

Det skriver Marianne Danielsen som er daglig leder i Engasjert byrå i et blogginnlegg, med tittelen Endelig - arbeidsgivers jul!

Mens svært mange nok ergrer seg over å måtte jobbe såpass mye i romjula eller måtte bruke flere feriedager i julehøytiden, så spør Danielsen om du virkelig må være på hytta hele jula. Når du heller kan jobbe og ligge et hestehode foran når januar kommer.

- Jeg ønsker å utfordre den norske arbeidskulturen og løfte begrepet arbeidsgivers jul, sier Danielsen.

Fire dager med lønnsomhet

Danielsen viser til viktigheter av å drive lønnsomt, og overraskes derfor over at så mange mener de må ha fri hele jula.

I blogginnlegget skriver hun: «Så er det slik at vi bor i verdens rikeste land, vi har det veldig godt og vi MÅ egentlig ingenting. Vi vil jo helst bruke de fire dagene til gå julebukk i jula, eller reise på hytta og nyte julefreden. Fire dager fra eller til – hva gjør vel det?».

Jo, det utgjør ganske mye fortsetter Danielsen:

«For meg som leder i Engasjert Byrå så betyr disse fire dagene mye. Jeg leder en bedrift som jobber med salg, leveranser av kvalitet og prosjektledelse. Jeg har allerede begynt å ha fokus på januar 2017, som alltid kommer brått på oss».

Et hestehode foran

Engasjert byrå har denne uka hatt et internt kickoff for januar 2017 og jula er allerede planlagt med arbeidsoppgaver som skal gjøre at byrået ligger et hestehode foran når kalenderen viser nytt år.

Så hvorfor gjør vi det? spør Danielsen og svarer:

«Jo i Engasjert Byrå er vi skjønt enige om at dersom vi får en god start på året, så tar vi den gode følelsen med oss inn i første kvartal, og som gjerne smitter over på andre kvartal. Gjennomfører vi det samme kickoffet i mai 2017, utfordrer vi sannheten om at «august er så treg». Da er det bare å gjøre mer av det samme året ut».

- Hatt det for godt i mange år

Danielsen legger til enda et hjertesukk om norsk arbeidskultur:

- Flere av kundene vi har er internasjonale virksomheter som har kontorer i andre land, og de ser på oss i Norge og forstår ikke helt dette med å ta «hjemmekontor» på fredag for å dra på hytta torsdag ettermiddag. Jeg tror vi har hatt det for godt i altfor mange år, og skal vi henge med i den globale utviklingen og være en del av denne, så må vi utfordre arbeidskulturen vår, sier Danielsen til Adresseavisen.