Dagligvarekjeden har hatt svakere vekst enn konkurrentene denne høsten. De har hatt et oppgjør med leverandørene, og har fått kritikk etter at de politianmeldte 120 søndagsåpne butikker.

Det har lagt grunnlaget for spekulasjoner om oppkjøp, skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging).

- Hvis noen tror at vi snur oss rundt og stikker med en gang vi får litt sludd i ansiktet - ja, da undervurderer man hele Reitan-familien og hele Reitangruppen, sier Ole Robert Reitan i videoen, ifølge avisa.

- Rema ikke til salgs

Videoen ble tilgjengelig for de ansatte i Rema torsdag denne uka. Reitan ville svare på spørsmål om mulighetene for oppkjøp eller kjedens utvikling i forkant av dette.

- Det kan herved avkreftes. Rema 1000 er ikke til salgs, hverken til Lidl eller andre, sier Remas kommunikasjonsdirektør, Mette Fossum til DN.

- Bare tull

I november kommenterte Odd Reitan ryktene på denne måten i DN:

- Jeg har hørt det samme om Norgesgruppen, og lurt på om det kanskje er der de har vært. Så godt som det går nå, er det sikkert noen private equity-selskaper som kunne være interessert, men vi har aldri hatt noen samtaler med noen. Og det siste jeg hørte, var at Lidl skulle ha en gjenkjøpsavtale etter at vi kjøpe dem. Men det er bare tull.

- Aldri solgt mer varer

I videoen til de ansatte sier Ole Robert Reitan at det er feil at det får dårlig med Rema 1000.

- Ellers så sier alle sammen at det går så dårlig med oss for tiden. Det er feil. Vi har aldri solgt så mye varer som vi gjør nå. Vi har aldri hatt så høy markedsandel som nå heller. Og vi har aldri hatt så gode resultater hverken i butikk eller Rema 1000 som selskap. LES OGSÅ: Tror de er gode for over ti milliarder kroner neste år