Tonje Foss (45) har 20 år i oljebransjen bak seg, blant annet gjennom oljeselskapet AkerBP (tidligere Det norske) som hadde hovedkontor i Trondheim.

Den siste stillingen før jobbyttet var en lederstilling (project control manager) i selskapets Ivar Aasen-utbygging.

Nå får Foss nye utfordringer innen IT-bransjen. Atea leverer IT-systemer til blant annet skoler, helseinstitusjoner og politiet, i tillegg til en rekke private aktører.

200 ansatte under seg

- Jeg gleder meg til å bli en del av Atea-teamet og ser frem til å bli godt kjent med hele organisasjonen. Norge står foran en meget spennende digitaliseringsreise, og Atea er en viktig aktør for å sikre at vi lykkes med dette. Atea har allerede en sterk posisjon hos kundene, og vi vil bidra med å bygge hele Norge med IT, sier Foss i en pressemelding.

I jobben får hun ansvar for rundt 200 ansatte fordelt på seks kontorer i Trondheim, Steinkjer, Bodø, Tromsø, Alta og Hammerfest.

Milliardkonsern

Atea er en av de største leverandørene av IT-struktur i Europa, og har kontorer i 25 norske byer. Totalt har den norske delen av selskapet 1650 ansatte.

Administrerende direktør Michael Jacobs beskriver Foss' bakgrunn fra oljebransjen som interessant for selskapet.

- Vi ser på det som spennende at hun kommer fra en annen bransje enn IT-bransjen, og at hun gjennom det kan tilføre Atea nye perspektiver for videreføring og ytterligere utvikling av en allerede godt etablert og sterk organisasjon i nord. Vi ønsker henne hjertelig velkommen til Atea, uttaler Jacobs i pressmeldingen.