Dagens avtale går ut 1. april i år, og i den nye kontrakten går leiekostnadene ned med rundt 20 prosent, opplyser EMGS i en børsmelding.

Den nye avtalen vil tre i kraft fra 1. oktober i høst, men skipet vil være tilgjengelig for enkeltprosjekter i perioden mellom de to kontraktene.

Avtalen vil i første omgang vare i to år, med mulighet til å forlenge den til 1. april 2021, ifølge børsmeldingen.

Spesialskip

Trondheimsselskapet EMGS leter etter olje og gass med elektromagnetisk teknologi, og «Boa Thalassa» ble spesialbygget for dette arbeidet ved gamle Fosen Mek. i Rissa.

Også søsterskipet «Boa Galatea» ble bygd for dette formålet, men dette skipet ligger nå i opplag i Polen etter at kontrakten med EMGS ble avsluttet.

«Boa Thalassa» eies av selskapet Boa SBL, som er et datterselskap av Ole T. Bjørneviks rederi Boa Offshore.

Boa Offshore er hardt rammet av nedturen i oljebransjen, og ledelsen varslet i slutten av november at de jobbet med en finansiell redningsplan for rederiet.

Kuttrunder

Også EMGS har vært hardt rammet av oljeselskapenes innsparinger, og har vært gjennom flere runder med store nedbemanninger.

Senest i november varslet de at 46 personer forsvant fra selskapet gjennom oppsigelser og permitteringer.

I en annen børsmelding fredag varsler EMGS et utvidet samarbeid med selskapet TGS-NOPEC Geophysical Co i Barentshavet.

TGS skal investere i et nytt prosjekt for innhenting av data, knyttet til den 24. lisensrunden på norsk sokkel.

EMGS har også gjort nye salg av sine eksisterende data, og tilsammen har de nye avtalene en verdi på to millioner dollar, ifølge selskapet.