Vedtaket om offentlig administrasjon medfører ikke at pengene forsvinner fra selskapet, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet fredag kveld.

"Pengene som er igjen i selskapet, skal fordeles på Silvers 20.000 kunder på en rettferdig måte", opplyser departementet.

Finanstilsynet skal nå oppnevne et administrasjonsstyre som skal ivareta kundenes interesser best mulig. "Administrasjonsstyret vil av hensyn til kundene så raskt som mulig vurdere muligheten for å opprettholde pensjonsutbetalingene helt eller delvis mens administrasjonsstyrets arbeid pågår. Det er Silver under administrasjonsstyrets ledelse som vil stå for kundekontakten", skriver departementet.

Onsdag ble det kjent at Finansdepartementet avslo en søknad fra Silver om ytterligere utsatt frist for å oppfylle kapitalkravene for livsforsikringsforetak. Silver har fått fristen utsatt to ganger allerede.

Avviser påstander

Finansdepartementet tilbakeviser det de mener er en rekke påstander de mener Silver har kommet med, blant annet atfripoliseselskapet ikke har fått nok tid til å finne en løsning.

"De nye reglene ble vedtatt i EU i 2009, og hovedtrekkene var kjent også forut for dette. Selskapene har dermed hatt over 8 år til å gjøre nødvendige tilpasninger til Solvens II-regelverket. Finansdepartementet har på toppen av dette gitt Silver utsettelse to ganger med til sammen over ett års varighet. Disse utsettelsene har vært gitt for at Silver skulle få anledning til å finne en løsning som sikrer kundenes pensjonsutbetalinger", er svaret fra departementet.

Flere sjanser

– Silver har fått flere sjanser til å innhente kapital og finne løsninger som sikrer kundenes pensjoner. Det har de ikke klart. De prøver nå å innbille sine kunder at de står foran en snarlig løsning. Dette avviser både Finansdepartementet og Finanstilsynet, som har fulgt denne saken gjennom flere år. Grunnen til at vi må sette ned foten, er at selskapet kan tappes for penger de nærmeste årene, noe som betyr at de som er yngre i dag og kunder i selskapet, kan bli stående igjen med skjegget i postkassen den dagen de blir pensjonister, sier settestatsråd Sylvi Listhaug (Frp).