22-åringen ventet i ni måneder før han innkasserte gevinsten på investeringen i det Oslo-baserte spillselskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet lanserte nylig overlevelsesspillet Conan Exile, og Hofstad skal ha vært tidlig ute med å prøve spillet.

- Det lå mye research og arbeid bak det hele. Etter hvert begynte jeg å få genuin tro på både spillet og spesielt sjangeren de slapp spillet i, sier Hofstad til DN.

Ventet på lansering

Adresseavisen har tidligere fortalt om Hofstad, som da han var tolv år gammel fikk 2000 kroner av sin mor for å kjøpe aksjer, og som rundet én million i inntjening da han fylte 19.

I 2015 fikk selskapet hans, CMD AS, et resultat før skatt på 1,25 millioner, ifølge årsregnskapet.

I fjor fikk selskapet et resultat før skatt på 9,7 millioner kroner, ifølge DN. Ved utgangen av året hadde CMD markedsbaserte aksjer for 11,6 millioner kroner, men dette skal i liten grad gjenspeile gevinsten i Funcom.

Nedsalg

Ifølge avisen kjøpte Hofstad seg inn i selskapet på forsommeren i fjor. Da lanseringen av Conan Exiles nærmet seg i slutten av januar i år, satt 22-åringen med syv millioner aksjer.

Etter nyttår ble verdien på Funcom-aksjen mangedoblet på Oslo Børs, og i februar skal Hofstad ha startet et gradvis nedsalg for å innkassere deler av gevinsten.

Hofstad skal ha solgt mesteparten av aksjene omtrent da Funcom-aksjen nådde toppnivået, og realiserte en gevinst på 18 millioner kroner. I tillegg sitter han fortsatt på rundt to millioner aksjer, som dag vil gi en gevinst på fem millioner kroner.

Etter ni måneder skal gevinsten dermed være på 23 millioner kroner, som tilsvarer seks ganger innsatsen i selskapet.

Millionavkastning

I 2015 ble det omtalt hvordan han tjente gode penger på å kjøpe opp billig gjeld i det konkurstruede seismikkselskapet Seabird Exploration, og han skal også ha hatt en samlet millionavkastning på investeringer i forbrukslånsbanken Monobank og oljeselskapet Norwegian Energy Company (Noreco).

Hofstad skriver i en e-post til Adresseavisen at han ikke har noen kommentarer til CMD-regnskapet.