- Dette er den dyreste boligen som noen gang er solgt i Trondheim, sier Ronnie Andersson som er regionleder i DNB Eiendom i Trøndelag.

Adressen er Øvre Allé på Singsaker, og det er god størrelse både på villa og tomt. Eneboligen har et bruttoareal på 509 kvadratmeter og primærrom på 440 kvadratmeter, mens tomten er på 1,2 mål.

- Huset som ble bygd i 1925 er også i veldig god stand, sier Andersson.

Selgeren kjøpte selv villaen i 2010 for 10,5 millioner og har dermed opplevd en fin prisøkning på sine sju år som eier.

- Selger har investert veldig mye i huset som har blitt kontinuerlig oppgradert siden 2010. Dette er jo et gammelt hus, så det krevet litt å få alt i riktig stil. Det er gjort her, sier Andersson.

Ikke på det åpne markedet

Med en salgssum på 18,5 millioner kroner ble det satt ny prisrekord for enebolig solgt via megler.

Fra før var det Egon-gründer Roger Halshamn som satt med byens dyreste enebolig. Han betalte 15,7 millioner for huset sitt på Lade i 2010.

Dyreste bolig i Trondheim har derimot vært en toppleilighet ved Rosenborg Park som Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer kjøpte for 16,8 millioner i 2015.

Singsaker-villaen ble ikke lagt ut for det åpne markedet.

- Nei, her solgte vi utenfor det åpne markedet. Vi som megler har selv kontaktet aktuelle kjøpere ut fra våre kontaktlister, og vi satt dermed med en fem-seks interessenter. Vi hadde ingen prisantydning, men visste selvsagt sånn cirka hvor prisen ville ende, sier Andersson.

Anonym kjøper

Nylig ble en kjøper enig med selger gjennom megler om pris. Kjøper ønsker å være anonym.

- Det er klart det er en smal kjøpergruppe når vi kommer opp i en så høy prisklasse, men dette er en sjelden mulighet. Det er en helt spesiell eiendom, det er stort hus som er tatt særdeles godt vare på og det hører også med til sjeldenhetene at villaen står på en såpass stor tomt, sier Andersson.