På landsbasis steg prisene med 0,5 prosent, men justert for sesongvariasjoner er prisene i praksis uendret.

Selv om prisene i Trondheim falt i april, har de likevel steget med 6,7 prosent det siste året, viser tallene fra Eiendom Norge.

Hittil i år er det solgt 1663 boliger i byen, som er 0,6 prosent færre enn i samme periode i fjor. Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå 3,1 millioner kroner.

I mars steg boligprisene i Trondheim med 0,1 prosent.

- Mer forsiktig

I landet som helhet er prisene nå 10,7 prosent høyere enn for tolv måneder siden.

- Boligmarkedet i 2017 har startet vesentlig mer forsiktig enn på mange år. Utviklingen i april bekrefter den moderate trenden, og vi ser tegn til utflating i prisene over store deler av landet. Vi forventer at den moderate utviklingen vil fortsette også i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, i en pressemelding.

Ifølge Eiendom Norge ble det solgt vesentlig færre boliger i april i år enn i fjor, ettersom hele påsken i år lå i april.

Roligere i Oslo

I Oslo har prisene steget med 20,7 prosent det siste året, men ifølge Dreyer ser de nå et tydelig skifte med svakere prisutvikling og færre salg.

-De store forskjellene i prisutviklingen som preget markedet i 2016 er ikke like tydelig så langt i år. Vi ser en tilnærmet lik prisutvikling i byer som Trondheim, Bergen og Stavanger, og vi forventer mindre forskjeller i boligmarkedet enn det vi så gjennom hele 2016, sier Dreyer.