Hele 2,8 millioner nordmenn fikk penger igjen på skatten fra 2016, og er du en av dem så vil du nok helst ha pengene utbetalt før sommerferien. Og nå kommer sommerferien raskt.

Skatteetaten sier på sin nettside at de dessverre ikke kan gi en konkret dato for når du har pengene på konto, men første mulige dato for utbetaling dersom du har penger tilgode er 22. juni.

Får i snitt 11.168 kroner

Ifølge Skatteetaten vil minst 8 av 10 av de som fikk skattemeldingen 4. april, få utbetalt pengene sine 22. juni. I snitt vil disse få tilbake 11.169 kroner i skattepenger.

Kommunikasjonsrådgiver Helen Rist forteller Dinside at elektroniske brukere vil bli varslet når skatteoppgjøret er klart.

- Har du penger til gode, får du normalt disse på konto innen to uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt, sier Rist.

Ikke penger på konto 22. juni?

Men det kan ta inntil to uker etter denne datoen før pengene faktisk utbetales.

Ifølge Skatteetaten er det generelt slik at jo mer komplisert skattemelding du har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den. Eller den kan bli tatt ut i stikkontroll, etaten vil ikke opplyse om hvor mange skattemeldinger dette gjelder.

- Av naturlige årsaker opplyser ikke Skatteetaten i detalj om kontrollvirksomheten, som for eksempel sannsynligheten for å bli tatt ut til kontroll, forteller Rist til Dinside.

LES OGSÅ: Slik sjekker du om du får skattesmell