Are Traasdahl slutter som toppsjef for Tapad med øyeblikkelig virkning. Det melder E24.

Traasdahl er opprinnelig fra Orkdal, men har gjort stor suksess i New York der han startet markedsførings- og teknologiselskapet Tapad. Selskapet ble i fjor kjøpt av Telenor for 3,1 milliarder kroner, hvor 1,45 milliarder gikk til Traasdal som inntil da var hovedeier.

Blir rådgiver

Traasdahl fortsatte som administrerende direktør etter oppkjøpet, men nå har gründermillardæren altså sagt opp.

Styret i Tapad har utnevnt Sigvart Voss Eriksen som ny toppsjef. Han begynner i stillingen umiddelbart og kommer fra Telenor, hvor han var sjef for markedsføringsteknologi.

Traasdahl skal fortsatt være involvert i teknologiselskapet han startet i 2010, men da via en rådgiverrolle for styret, annonserte Tapad torsdag ettermiddag.

Vil skape noe nytt

– Dette har vært planlagt i lengre tid. Det er 16 måneder siden jeg solgte, og en gründer har lyst å gjøre andre ting, sier Traasdahl til E24 og avviser at oppsigelsen skyldes uenigheter.

Orkdalingen viser samtidig til at han fortsatt har en eierandel på rundt fem prosent i Tapad, og at han fortsatt har stor tro på selskapet. Men i stedet for å fortsette med Tapad vil han konsentrere seg om det neste store selskapet han vil skape, uten at han foreløpig vil si mer enn det.