I begynnelsen av mai ble det kjent at styret i Kvikne og Rennebu kraftlag (KRK) anbefalte å overdra nett- og strømsalgvirksomheten til Trønderenergi. I kveld har det vært ekstraordinært årsmøte i kraftlaget, hvor salget ble endelig vedtatt.

Partene har blitt enige om å ikke offentliggjøre salgssummen, men opplyser at det er betalt «markedspris».

Lavere nettleie

- Vi har kommet frem til en god avtale med TrønderEnergi. Jeg er spesielt opptatt av at vi skal bidra til å gjøre et allerede solid energikompetansemiljø i vår del av Sør-Trøndelag enda sterkere, at vi skal tilby ei lavere nettleie for kundene våre, og sikre ei god fremtid for våre ansatte, sier everks-sjef Kristin Reitan i KRK i en pressemelding.

Ifølge statistikk hos Norges vassdrags- og energidirektorat betaler kundene til KRK den dyreste nettleien i Sør-Trøndelag. Trønderenergis kunder har derimot den billigste nettleien. For en normalhusholdning i Kvikne og Rennebu vil eierskifte innebære en besparelse på rundt 3300 kroner på nettleien.

Strøm på hytta

I tillegg fremholder Trønderenergi at det nå vil bli langt billigere å få strøm på hyttene i området.

- Når KRKs nettområde nå blir del av Trønderenergi så blir det langt billigere å knytte seg til nettet, ved at bunnfradraget for tilknytningskostnaden går opp fra 0 kroner til 50 000 kroner, sier nettdirektør Bård Olav Uthus i Trønderenergi.

Stadig større

I desember i fjor ble det klart at Trønderenergi fikk overta nett- og strømsalgvirksomheten til Selbu Energiverk.

- Vi ser det er mange bevegelser nå innenfor kraftnæringen på både nasjonalt og regionalt nivå. Skal vi sikre nett- og strømkundene gode og kostnadseffektive tjenester fremover må vi lage større og mer konkurransedyktige enheter, uttalte Trønderenergis konsernsjef Ståle Gjersvold i forbindelse med salget. Med kjøpet av KRK har han altså laget en enda større enhet.