Bedre Sushi AS driver restauranten Besuto Sushi i øveste etasje på Trondheim Torg. Selskapet meldte selv oppbudet som ble kunngjort av Sør-Trøndelag tingrett onsdag. Selskapet hadde ingen andre restauranter en Besuto Sushi.

Styreleder i Bedre Sushi AS, Rune Granheim, forteller at de valgte å melde oppbudet på grunn av for lave omsetningstall.

- Vi har prøvd å øke omsetningen og begrense utgiftene, men klarte ikke dette i tilstrekkelig grad, dessverre. Det er tøff konkurranse i sushibransjen, sier styrelederen.

Halvannen million i gjeld

- Her har de nok tatt innover seg at de var i en økonomisk situasjon som tilsier at restauranten ikke kunne drives videre, sier bostyrer Karianne Tilseth Berg, som foreløpig ikke har fått inn noen krav på selskapets anslåtte gjeld på halvannen million kroner.

Fristen for å melde krav for kreditorer er 5. september. Bostyreren forteller at tre ansatte som er oppsagt ifølge kjennelsen.

- Når et selskap begjærer sin egen konkurs pleier det ofte å ha vært en viss forutsigbarhet i prosessen som ledet opp til oppbudet, og det har derfor ofte vært sagt opp ansatte over tid. Det ellers for tidlig i bobehandlingen til å si hvor mange ansatte som blir direkte rammet av oppbudet, sier bostyreren.

Drev i ett år

Det foreligger ingen regnskapstall for bedriften. Selskapet ble etablert i mai i fjor, og hadde ikke lagt frem regnskap for fjoråret før konkursen. Restauranten åpnet med en aksjekapital på 500 000 kroner, og har hatt 15 ansatte.