- Det er beklagelig for de rundt 20 ansatte som blir sagt opp, men vi skal gjøre det vi kan for at de som mister jobben får et annet tilbud, sier administrerende direktør Jostein Stormo i Utleiecompagniet AS (UCO).

Informert tirsdag

De ansatte i Trondheim ble orientert om ledelsens beslutning om å legge ned stillasvirksomheten i dag. UCO overtok stillasvirksomheten fra Stillcom i fjor, men har ikke klart å få lønnsomhet i driften.

- Vi var klar over at Stillcom drev med underskudd, men håpet gjennom overtakelsen å tilføre vår kompetanse og skape lønnsom drift. Det har vi ikke lyktes med, og derfor har vi nå besluttet å legge ned denne delen av virksomheten, sier Stormo.

Han understreker at UCO vil fortsette med betydelig stillasvirksomhet i Trondheim, men nå gjennom å kjøpe tjenester gjennom underleverandør. Stormo orienterte de ansatte som mister jobben at de kan søke jobb hos underleverandøren.

Slutter i løpet av året

- Jeg vil ikke si at dette er dramatisk, men det er selvfølgelig beklagelig for dem det gjelder. Det er ingen hyggelig beskjed å få, sier Stormo. Han legger til at kundene ikke vil merke at denne delen av virksomheten nå overtas av  en underleverandør.

De ansatte blir oppsagt fra 1. oktober og slutter i løpet av året.

UCO er en utleie- og serviceleverandør rettet mot kunder innenfor bygg og anlegg, industrien og offentlig virksomhet i hele landet, og med avdelinger i Trondheim og Ørland. Avdelingen i Ørland blir ikke berørt av oppsigelsene. Selskapet har 285 ansatte og en omsetning i 2016 på 771 millioner kroner.